Sanna Solberg - drømmen om finale mellem søstre lever

13/04 - 2019

Tirsdag aften nåede Team Esbjerg et af sæsonens delmål og spillede sig i semifinalen i kampen om det danske mesterskab. Søndag kan holdet spille sig i en europæisk finale, når Herning-Ikast Håndbold kommer til Esbjerg i et forsøg på at indhente hjemmeholdets forspring på tre mål fra den første EHF Cup-semifinale.

– Det kan ende med at blive en helt god uge, bemærker Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen.

I den lange serie af kampe mod Herning-Ikast adskiller søndagens opgør sig ved, at Team Esbjerg for første gang længe spiller på hjemmebane mod netop den modstander, og det, håber Jesper Jensen, vil smitte af positivt. Men det kan blive tæt.

– Det vigtigste bliver fokus og koncentrationen. Vi ved, hvad de kommer med, og de ved, hvad vi kommer med. Det bliver svært at score mål mod hinanden, og kan vi finde de detaljer, der giver nogle ekstra scoringer, vil vi være nået langt, siger Jesper Jensen.

Estavana Polman deltog ikke i træningen fredag, og hun gennemgår scanninger af højre skulder, som hidtil ikke har vist noget alvorligt. Hun testes på kampdagen for, om hun kan spille.

– Det kan være et spørgsmål om at bide smerter i sig, og det plejer ”Essie” at være god til, når der er en præmie. Det er der med en finale i EHF Cup, siger Jesper Jensen.

For Sanna Solberg har drømmen længe været for første gang at stå over for sin tvillingsøster, Silje, i en håndboldkamp. Søsterens klub, Siófok KC fra Ungarn, vandt 28-24 i det første opgør mod Viborg HK.

– Silje ved, at det bliver hårdt på udebane i Viborg, men klubben har klaret sig bedst på udebane i EHF Cup og tror på en finaleplads. Det er deres eneste mulighed for at vinde noget i denne sæson. I vores egen semifinale tror jeg, at forsvaret bliver afgørende, og så må vi forsøge at flytte rundt på deres spillere, når vi angriber. Hvis vi når finalen, og det bliver mod Siófok, vil jeg nok gå til kampen med en blanding af nervøsitet og glæde. Silje er en af de bedste, men jeg kan score på hende, og det vil i sig selv være sjovt, siger Sanna Solberg.

Team Esbjergs trup til semifinalen i EHF Cup, anden kamp, mod Herning-Ikast Håndbold søndag den 14. april kl. 13.00 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg, Elma Halilcevic og Maria Mose Vestergaard
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen, Line Jørgensen og Rut Jónsdóttir.