Kuban knust - Team Esbjerg er i realiteten i semifinalen

03/03 - 2019

Det gamle forsigtighedsprincip om ikke at sælge skindet, før den russiske bjørn er skudt, gælder fortsat. Men end ikke de største fantaster i Krasnodar og omegn tør formentlig sætte ret mange rubler på, at Kuban kan vende et knusende nederlag på hjemmebane på 24-37 til samlet sejr i Esbjerg om en lille uge.

Den spillemæssige forskel på de to hold i kvartfinalen i EHF Cup blev udstillet i anden halvleg, efter at et velorganiseret Kuban-hold havde spillet godt og vel lige op før pausen. Inden for 42 sekunder bragte Vilde Ingstad med to mål Team Esbjerg foran 16-15, og hun og Estavana Polman førte an i, hvad der udviklede sig til en afstraffelse af det unge russiske hold.

Især Sandra Tofts skærende udkast til Polman-kontraer og hollænderens sikre eksekvering var en nydelse. Også Vilde Ingstad førte kontrakniven, der tidligt efter pausen frarøvede kampen enhver spænding. Hun scorede otte mål på otte forsøg og blev kampens spiller for Team Esbjerg.

End ikke en konstant opildnende halspeaker eller loyal opbakning til den bitre ende fra en højlydt fraktion bag det ene mål kunne holde Kuban inde i kampen, og flere Team Esbjerg-spillere markerede sig. Mens forsvaret hævede niveauet i forhold til før pausen, og Sandra Toft tog væsentligt mere end to skiftende russiske målvogtere, hamrede Kristine Breistøl sine fire mål ind, Kristina Liscevic sled i spilopbygningen, og Sanna Solberg lagde på sine scoringer fra første halvleg. Ikke alle præsterede på højt niveau, men antallet af gode indsatser var rigeligt til at gøre russerne møre.

Fra kampens start spillede Team Esbjerg i forsvaret i velkendt 5-1-formation med Sanna Solberg som den distraherende, fremskudte post, mens Kuban foretrak den klassiske 6-0-opstilling. I de første 30 minutter fik Antonina Skorobogatchenko for meget spillerum til sit gode venstrehåndsskud og sine gennembrud. Hun fik mere opmærksomhed efter pausen og blev demonteret. Forsvarsmaskinen md Marit Malm Frafjord som det centrale tandhjul er også internationalt et stort aktiv.

– I pausen snakkede vi om, at vi skulle korrigere lidt i vores offensive forsvar, og vigtigst, at vi ikke skulle stresse som før pausen. Vi kunne leve med at komme fra Rusland med minus et mål, men vidste også, at hvis vi fik det til at køre, kunne vi også vinde. Da vi ret hurtigt kom foran med tre-fire mål i anden halvleg, faldt der en helt anden ro på spillet, forsvaret stod godt, og vi fik mange mål på kontraangreb. Kuban løb tør for kræfter og muligheder, sagde cheftræner Jesper Jensen.

I semifinalen venter vinderen af Herning-Ikast Håndbold og kroatiske Podravka Vegeta, der blev sendt hjem fra Ikast med et nederlag på 34-26. Det ligner et jysk møde i den ene semifinale i årets EHF Cup, og søndag den 10. marts kan bussen til Ikast bestilles.

Inden anden kvartfinalekamp venter topopgøret i HTH Ligaen mod Odense Håndbold onsdag kl. 18.30 i Blue Water Dokken. Team Esbjerg spiller for andenpladsen i grundspillet og at få to point med over i slutspillet. Og så er der revanche oven på to nederlag i denne sæson, ligakampen i Odense og Final4-semifinalen i Esbjerg.

– Vi er hjemme via Moskva og København mandag aften og har en let gang træning og taktikmøde tirsdag. Vi vil ikke være der 100 procent fysisk, men vi kan ga all-in mod Odense, fordi vi har skabt det udgangspunkt inden kampen mod Kuban søndag, sagde Jesper Jensen.


Kampen i tal:

Kuban Krasnodar – Team Esbjerg 24-37 (15-14)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 9, Vilde Ingstad 8, Sanna Solberg 5, Kristina Liscevic 4, Kristine Breistøl 4, Marit Malm Frafjord 2, Line Jørgensen 2, Clara Monti Danielsson 1, Annette Jensen 1 og Elma Halilcevic 1.
Topscorer Kuban: Diana Golub 7

Udvisninger:
Team Esbjerg: 3
Kuban: 4

2.000 tilskuere i Palace of Sports “Olimp” Krasnador