Andenpladsen fylder langt mere end revanchelysten

21/02 - 2019

Med Nykøbing F. Håndbolds nederlag til Odense Håndbold tirsdag aften er Team Esbjerg selv med et nederlag i en af de sidste fire kampe i grundspillet sikker på mindst en tredjeplads. Men klubben stiler højere, og fredagens opgør i Ceres Park mod Aarhus United skal vindes.

De unge Aarhus-piger vandt højst overraskende det første opgør i Esbjerg, og Team Esbjerg ønsker at vise det sande styrkeforhold. Men det er ikke den vigtigste drivkraft.

– Vi vil gerne blive ved med at vinde for at holde andenpladsen. Det kræver, at vi vinder resten af kampene i grundspillet, for jeg forventer, at København Håndbold gør rent bord og vinder resten af sine kampe, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Han betragter Aarhus som et hold med mange forskellige kompetencer og muligheder for at komme til scoringer – lidt ligesom Team Esbjerg, blot niveauet lige under.

– Aarhus magter både langskud og gennembrud, og man skal indstille sig på, hvem man spiller overfor. Det er ikke landsholdsspillere, men de har hver for sig kompetencer tæt på topniveauet. De har ikke 10-målsskytter, men mange, der kan score seks mål, siger Jesper Jensen og fremhæver den tidligere Gudme-playmaker Helene Elver som en vigtig spiller.

Team Esbjerg har længe været stærkt kørende og er ubesejret i det nye år.

– Vi skal mod Aarhus fortsætte i samme gænge med, at alle byder ind, og udnytte, hvad vi er gode til. I lang tid har vi været skarpe til at ramme spidskompetencerne hos de enkelte spillere, og de er gode til at få det bedste frem i hinanden, siger Jesper Jensen.

Aarhus United har på sjettepladsen i HTH Ligaen 25 point og er sikker deltager og en potentiel modstander for Team Esbjerg i gruppespillet i slutspillet. Også i det perspektiv er kampen i Ceres Park interessant.

Truppen er uændret i forhold til de seneste kampe i ligaen.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Aarhus United fredag den 22. februar kl. 18.30 i Ceres Park:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen og Line Jørgensen.