Vellykket opvarmning i Holstebro til lørdagens topbrag

13/02 - 2019

Team Esbjerg sprudlede i perioder, og ingen blev overanstrengt, da holdet endnu en gang levede op til favoritværdigheden efter at have spillet europæisk håndbold og slog TTH Holstebro overbevisende med 36-23.

Det blev en kamp, hvor skiftende spillere indtog hovedroller, efterhånden som kampen skred frem. Estavana Polman dominerede i kampens begyndelse, inden cheftræner Jesper Jensen valgte at standse målmaskinen og spare hende til en større opgave, topbraget mod Nykøbing F. Håndbold lørdag eftermiddag i Blue Water Dokken. Line Jørgensen var ligeledes veloplagt og godt skydende i kampens første fase, og det samme var Vilde Ingstad. Rikke Granlund passede målet hele kampen.

– Vi førte 17-11 og burde måske have ført endnu mere, hvorefter vi dummede os mod halvlegens slutning, så vi kom til pause foran med fire mål. Det var lidt unødvendigt, sagde Jesper Jensen, der kunne tillade sig at anskue kampen med kritiske briller.

Efter pausen overtog Annette Jensen, der dirigerede spillet det meste af kampen, hovedrollen i den pænt besøgte Gråkjær Arena og scorede halvlegens tre første Team Esbjerg-mål til 20-15. I den periode fulgte hjemmeholdet ellers godt med og var flere gange bagud med blot fire mål. Kristine Breistøl sørgede for, at TTH’erne ikke kom tættere på, og derefter trådte wingen Marit Røsberg Jacobsen ind på scenen og straffede med fem mål i træk Holstebros syv mod seks-spil, flere af dem i et tomt mål. Pludselig førte Team Esbjerg med 29-19.

Meget betegnende for kampens afvekslende forløb set med Team Esbjerg-øjne blev det unge Emma Nielsen, der sluttede gæsternes målfest med tre mål i træk til slutresultatet. 11 spillere kom på scoringslisten i en kamp, hvor TTH slet ikke kunne være med, hverken målt på individuel kvalitet eller bredde. To af holdets unge spillere, fløjen Sarah Stougaard og backen Lærke Christensen, markerede sig dog med fem mål hver.

– Vi fik skiftet godt ud, og ingen af spillerne fik ret meget mere end en halvleg på banen. Jeg synes, Annette Jensen gjorde det godt som playmaker i tre kvarter, Line Jørgensen spillede en fin første halvleg, hvor hun var meget aktiv og viste gåpåmod, og så er “Essie” bare en målmaskine for tiden. Mange spillere kom af sted med fin selvtillid frem mod opgøret mod NFH. Vi ved, hvad vi vil, og hvad vi kan. Vi har vist det på europæisk plan og mod holdene fra nederste halvdel af HTH Ligaen. Nu skal vi vise det mod et af topholdene, Nykøbing, sagde Jesper Jensen.

Du kan købe billet til kampen mellem Team Esbjerg og Nykøbing F. Håndbold lørdag kl. 16.10 på www.teamesbjerg.dk.

Kampen i tal:

TTH Holstebro – Team Esbjerg 23-36 (13-17)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 5, Annette Jensen 5, Marit Røsberg Jacobsen 5, Line Jørgensen 4, Kristine Breistøl 4, Vilde Ingstad 4, Emma Nielsen 4, Sanna Solberg 2, Clara Monti Danielsson 1, Elma Halilcevic 1 og Kristina Liscevic 1.
Topscorere TTH: Lærke Christensen 5 og Sarah Stougaard 5.

Udvisninger:
Team Esbjerg: 3
TTH: 1

1.457 tilskuere i Gråkjær Arena