Team Esbjerg skal ud at rejse – men Kuban kan overvindes

13/02 - 2019

Team Esbjerg skal på langfart i kvartfinalen i EHF Cup. To danske hold og et russisk endte som toere og dermed mulige modstandere i de tre øvrige grupper, og af dem blev kuglerne ved lodtrækningen i Wien trukket, så Team Esbjerg møder HK Kuban Krasnodar.

Kuban klarede sig igennem med det laveste pointtal, fem, af de fire toere, og holdet med trænerlegenden Jevgenij Trefilov i spidsen blev slået af den suveræne gruppevinder, Viborg HK, både i Rusland og i Viborg.

– Kuban er et hold, som, vi føler, vi skal kunne slå over to kampe. Vi havde håbet at undgå at skulle til Rusland, fordi hver spiller fysisk skal til Aarhus for at få visum, og rejsen dertil og fra foregår over tre dage, men sportsligt er vi ikke utilfredse, siger cheftræner Jesper Jensen.

I forhold til, hvor rejsen kunne være gået hen i det mægtige land, er industribyen Krasnodar med ca. 900.000 indbyggere 100 km fra Sortehavet nådigt sluppet. Byens kvindehold, Kuban, har i Diana Golub EHF Cup’s næstmest scorende spiller med 43 mål, og holdet er rent russisk. Foruden et nederlag på 31-27 til Viborg har russerne også tabt til franske Besancon på hjemmebane, så Krasnodar er ikke uindtagelig.

Team Esbjerg skal til Rusland først i weekenden 2.-3. marts og med returkamp i Esbjerg 9.-10. marts. Kommer holdet forbi den forhindring, venter vinderen af Herning-Ikast Håndbold og kroatiske HC Podravka Vegeta i semifinalen til april.