Team Esbjerg fortsatte striben af favoritsejre

30/01 - 2019

Team Esbjerg fortsatte uden at spille prangende sejrsrækken i HTH Ligaen og vandt udekampen mod bundholdet Ringkøbing håndbold med 29-24. Efter to point i Green Sports Arena vil tankerne hurtigt samle sig om den sidste udekamp i gruppespillet i EHF Cup mod rumænske SC Magura Cisnadie søndag.

– Det var ikke lige kønt det hele, og vi fik ikke som håbet bygget på med selvtillid, men vi fik to point. Ringkøbing var i anden halvleg oppe og være bagud med tre mål, og det burde holdet ikke have haft lov til. Vi kunne have vundet større, hvis vi havde lagt flere kræfter i kampen, men det ønskede vi ikke. Spillerne var stadig mærkede af den hårde tur til Bietigheim, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Han gav Estavana Polman fri, efter hun havde været første halvlegs store solist med otte mål, og Clara Monti Danielsson spillede slet ikke. Efter pausen bombede Kristine Breistøl, og de to unge fløje, Elma Halilcevic og Emma Nielsen, kom i spil, sidstnævnte med fire mål. I målet stod Rikke Granlund hele kampen, og hun tog pænt fra før pausen, men faldt i lighed med hovedparten af holdet i niveau i de sidste 30 minutter.

Hos Ringkøbing gik meget igennem den gennembrudsstærke playmaker, Ida Lagerbon, og også den tidligere Skanderborg- og AGF-spiller, Nicoline Berthelsen, der har været et par år i schweiziske Winthertur, markerede sig. Derudover spillede venstrehåndsskytten Michelle Brandstrup en fin kamp. Men stille noget op mod storfavoritterne kunne de ikke.

Team Esbjerg har en bedre rejseplan til Rumænien end til tyske Bietigheim i weekenden. Via Hamburg og München lander truppen lørdag og når kun at lave lidt øvelser på hotellet efter rejsen. Med kamptidspunktet kl. 11.30 søndag kan holdet være hjemme sidst på aftenen – forhåbentlig med en sejr og en sikker kvalifikation til kvartfinalen i EHF Cup.

– Vi skal have point og spille os i kvartfinalen mod Cisnadie, og vinder Bietigheim ude over Storhamar, er vi sikker på førstepladsen. Men det er ude af vore hænder, og vi fokuserer på at gøre vores eget arbejde, sagde Jesper Jensen efter sejren i Ringkøbing.

Kampen i tal:

Ringkøbing Håndbold – Team Esbjerg 24-29 (9-15)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 8, Kristine Breistøl 6, Vilde Ingstad 4, Emma Nielsen 4, Sanna Solberg 3, Elma Halilcevic 2, Marit Røsberg 1 og Kristina Liscevic 1.
Topscorere Ringkøbing: Michelle Brandstrup 6, Nicoline Berthelsen 5 og Ida Lagerbon 5.

Udvisninger:
Team Esbjerg: 1
Ringkøbing: 1

295 tilskuere i Green Sports Arena