En vinder i Ludwigsburg vil stå stærkt i gruppen

26/01 - 2019

Team Esbjerg har høje mål med deltagelsen i EHF Cup og har ikke mere end indfriet forventningerne med fem point i de første møder med de tre modstandere i gruppe A. Det uafgjorte resultat ude mod norske Storhamar og den knebne 28-27-sejr over tyske Bietigheim efter en ottemålsføring i anden halvleg var små skuffelser efter kampenes forløb.

Tidligt lørdag morgen blev kursen sat mod returopgøret mod Bietigheim, som spilles i MHP Arena Ludwigsburg, hvis kapacitet er tre gange højere end Sporthalle am Viadukt hjemme i Bietigheim-Bissingen med plads til 1.500 tilskuere. Det var i samme hal, Bietigheim onsdag aften vandt det ultimative topopgør i Bundesligaen mod Thüringer HC og nu fører ligaen.

– Bietigheim kommer med masser af selvtillid efter at have holdet slået Thüringer. Holdet var bagud 3-10, men viste megen moral og kom stærkt tilbage, hvilket vidner om et mentalt overskud. Jeg tror, søndagens kamp kommer til at minde meget om den i Esbjerg. Vi skal finde robustheden i forsvaret og være godt indstillet på, hvad de kommer med, hvad vi løste fint i de første 45 minutter i hjemmekampen, siger Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen.

I 27-24-sejren over Thüringer dominerede den erfarne playmaker, Anna Loerper, og den polske kaptajn, Karolina Kudlacz-Gloc, med henholdsvis ni og otte mål, fem af Loerpers på straffekast. De og den hollandske fløj, Angela Malestein, vil være i fokus i forberedelserne.

– Det hold, der vinder, får ro inden de resterende to kampe. At vi endte med blot at vinde med et mål på hjemmebane øger presset for at få point i Bietigheim, så vi kan stå bedre indbyrdes. Vores første mål er at gå videre til kvartfinalerne, men hvis vi når førstepladsen i gruppen, skal vi møde nummer to i en anden gruppe – ikke nødvendigvis en fordel – og har hjemmebane i den sidste kamp i kvartfinalen, hvilket alle hold foretrækker, siger Jesper Jensen.

Hvis Team Esbjerg formår at holde niveauet i en hel kamp og vinder opgøret i Ludwigsburg, vil holdet have syv point og et meget gunstigt udgangspunkt inden de to sidste gruppekampe mod rumænske SC Magura Cisnadie ude og Storhamar hjemme.

Line Jørgensen er tilbage efter behandling for en knæskade, og stregspilleren Clara Monti Danielsson er klar efter et slag i hovedet under træning, som holdt hende ude af den seneste hjemlige ligakamp. Dermed består truppen af de samme 14 spillere som i det første opgør.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Cup, Gruppe A, mod SG BBM Bietigheim søndag den 27. januar kl. 16.00 i MHP Arena Ludwigsburg:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen og Line Jørgensen.