To Team Esbjerg-spillere blandt syv udvalgte til særlig indsats

12/01 - 2019

Team Esbjergs Sandra Toft og Line Jørgensen er udvalgt til en ny udviklingsgruppe af etablerede landsholdsspillere, der med intensiv sparring skal rustes til at præstere maksimalt på landsholdet.

Dansk Håndbold Forbund, Team Danmark og klubberne har udarbejdet en ny strategi for arbejdet med spillerudvikling omkring kvindelandsholdet. Spillerne er valgt ud fra vidt forskellige forudsætninger, men alle har tilfælles, at de anses for afgørende spillere på kvindelandsholdet, når de er på toppen af deres formåen. De udvalgte spillere vil modtage supervision omkring den fysiske træning på ugentlig basis. Den planlægges i samarbejde mellem spiller, klub og forbund og sker decentralt i klubmiljøet, så samarbejdet mellem klub og forbund kommer til at understøtte spillerens udvikling bedst muligt. I nødvendigt omfang vil der også være adgang til særlig adgang psykologisk bistand, ernæringsvejledning eller andre af Team Danmarks støttefunktioner.

De syv spillere i udviklingsgruppen er:
Sandra Toft (Team Esbjerg)
Line Jørgensen (Team Esbjerg)
Stine Jørgensen (Odense Håndbold)
Mie Højlund (Odense Håndbold)
Kathrine Heindahl (Odense Håndbold)
Stine Bodholt (Viborg HK)
Kristina Jørgensen (Viborg HK)

Den nye strategi vil arbejde individuelt med spillerne i et omfang, der ikke er set tidligere i dansk landsholdshåndbold og er indført for at øge chancerne for medaljer til dansk kvindehåndbold i fremtiden. Arbejdet kører som et projekt sammen med Team Danmark, der sammen med DHF og klubberne over tid vil evaluere på indhold og videre det forløb.

– Det er en fornøjelse, at dette initiativ er blevet taget så godt imod, da vi ikke kunne gennemføre det uden Team Danmarks og klubbernes støtte. Det kommer til at forstærke det allerede gode samarbejde, vi har med klubberne og Team Danmark til gavn for den enkelte spiller, dennes klub og ikke mindst vores landshold. Jeg har store forhåbninger til, at det vil løfte flere af vores spillere endnu mere, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Arbejdet med de syv spillere er allerede påbegyndt.