Forsonlig afslutning med bronze i feststemt kulisse

30/12 - 2018

Publikum bar ikke nag oven på, at alt smuldrede for Team Esbjerg i semifinalen i Santander Final4 mod Odense Håndbold, og en finaleplads gled hjemmeholdet af hænde. Da især ikke de gul- og orangeklædte tilhængere fra Nykøbing og Odense, som kastede glans over søndag eftermiddags forret, bronzekampen mellem Team Esbjerg og Randers HK, der endte 32-26 til Team Esbjerg.

Team Esbjerg-spillerne boblede fra begyndelsen af spillelyst og efter at vise, at holdets styrke er en finale værdig. 7-1 stod der snart på måltavlen, og da Randers-cheftræner Niels Agesen fik ideen at spille syv mod seks for at gennembryde modstandernes defensiv og passere dagens Esbjerg-målvogter, Rikke Granlund, gik det ikke bedre. Især Sanna Solberg elskede at score i et tomt mål.

– Vi ønskede at vise for os selv og alle andre, at der ikke var noget alternativ til at vinde denne kamp og at gøre det så godt som muligt. Det så ikke godt ud i går, og med sejren har vi i det mindste en bedre følelse inden de næste kampe, sagde Sanna Solberg.

Randers kvindede sig op, viste attitude og jublede over enhver scoring resten af kampen, og efter de nedslående cifre i begyndelsen formåede østjyderne at spille 25-25 i godt 50 minutter. Det var også en slags oprejsning oven på lørdagens blamage mod Nykøbing F. Håndbold.

Foruden Rikke Granlund, hvis redningsprocent var 42, blev der hos Team Esbjerg masser af spilletid til Annette Jensen og til Marit Malm Frafjord, der fik de sidste minutter i forsvaret i semifinalen, men mod Randers fik langt mere tid til at spille sig ind.

– Jeg synes, Marit så fint ud fysisk og viste, at vi har fået et nyt våben til de mange kampe efter nytår, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Han oplevede en af trænerkarrierens største nedture, da han så sit hold spille en i perioder blændende første halvleg mod Odense Håndbold og kort ind i anden halvleg føre med otte mål, hvorefter HTH Ligaens suveræne førerhold vandt de resterende minutter med 10 mål og kampen 27-25.

– Det store forspring endte med at blive negativt for os. Spillerne viste en mental brist og blev ramt af følelsen, at bare vi ikke taber. I dag håbede jeg på, at spillerne ville stå sammen og hjælpe hinanden, og det gjorde de heldigvis. Det var dem, der gjorde arbejdet, for jeg har været langt nede – også i dag. Uden at forklejne de to finaledeltagere føler jeg, at Final4 burde være gået vores vej, sagde Jesper Jensen, inden han og spillerne skulle bygge sig op til at se finalen mellem Odense og Nykøbing.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Randers HK 32-26 (21-13)

Målscorere Team Esbjerg: Kristina Liscevic 8, Sanna Solberg 6, Annette Jensen 4, Line Jørgensen 4, Emma Nielsen 3, Elma Halilcevic 2, Estavana Polman 2, Vilde Ingstad 1, Marit Røsberg Jacobsen 1 og Clara Monti Danielsson 1.
Topscorere Randers: Sabine Pedersen 5, Camilla Dalby 4 og Julia Eriksson 4.

Udvisninger:
Team Esbjerg: 4
Randers: 3

Ca. 2.500 tilskuere i Blue Water Dokken