Caroline Søeborg Thisgaard på U17-landsholdet

26/11 - 2018

16-årige Caroline Søeborg Thisgaard er Team Esbjerg HK’s næste landsholdsspiller. Hun er udtaget til U17-landsholdet, der i dagene 1.-5. december spiller landskampe i Rumænien og Ungarn.

– Det er godt nok stort at blive udtaget til landsholdet, jeg glæder mig og er sikker på, at det virkelig bliver en oplevelse. Jeg har arbejdet hårdt på det med ekstra styrketræningspas og har været der til alle haltræninger. At jeg er blevet udtaget, viser mig, at det hjælper at træne meget, siger Caroline Søeborg Thisgaard.

”ST”, som den nye landsholdsspiller er blevet kaldt siden de første håndboldår i Sønderris SK, er en særlig udviklingshistorie, der tog yderligere fart, da Thomas Høst kom til som talentansvarlig i Team Esbjerg HK.

– Jeg har været bagspiller i seks-syv år, men blev omskolet til stregspiller, da Thomas kom til. Jeg kunne selv fint se meningen med det. Mine styrker ligger primært i forsvarsspillet, og min forståelse for spillet der kan jeg også bruge som stregspiller. Jeg kan godt lide at få tæsk og selv uddele tæsk. Jeg har en god fysik og kigger meget på, hvordan Vilde Ingstad spiller på Team Esbjergs ligahold, siger Caroline, der er 176 cm høj.

Thomas Høst glæder sig over udtagelsen af Caroline og fremhæver hendes forsvarsspil, der har ekstraordinære kvaliteter.

– ”ST” har en rigtig veludviklet sans for forsvarsspillet. Hun tager initiativ, er aggressiv og slår modstandernes angrebsspil i stykker med tacklinger langt fremme på banen. Topspillere har ekstraordinære kvaliteter, og hvor vi normalt finder dem i angrebsspillet, har hun dem i forsvaret. Angrebsmæssigt har hun været stregspiller i et halvt år, og selv om hun er kommet hurtigt efter det, er der fortsat stort udviklingspotentiale, siger Thomas Høst.

Han oplyser, at alle årgangene fra 2006 til 2002 i Team Esbjerg HK, som han primært har med at gøre, er ved at finde ud af, hvilket træningsniveau der skal til for at nå langt. Han er i tæt dialog med nøglepersoner i både Team Esbjerg HK og Team Esbjerg om, hvordan strategien, rammerne, træningstilgangen og forældrerollen skal være i forhold til at udvikle elitemiljøet og kulturen til at bringe flere spillere end U18-landsholdsspilleren Elma Halilcevic og nu Caroline Søeborg Thisgaard frem til landsholdsniveau.

– Jeg tror bestemt ikke, at Caroline bliver den sidste fra 2002-2003-årgangene, som knækker koden og når det højere niveau. Hun har kunnet udvikle sig på et godt tidspunkt med de dygtige trænere, hun har haft også i årene før denne sæson, siger Thomas Høst.

Caroline Søeborg Thisgaard er født og opvokset i Esbjerg og begyndte at spille håndbold som U10-spiller i Sønderris SK. Hendes mor var elitesvømmer, og søsteren er atletikudøver på eliteniveau, men ingen i familien har været aktiv på håndboldbanen. Ved siden af håndboldspillet er hun med lige så stor flid elev på 1. HHX på Rybners, hvor hun er på Esbjerg-ordningen og Team Danmark-elev med mulighed for genlæsningstimer efter fravær.

U17-landsholdstruppen samles 28. november i Kolding forud for afrejsen til den rumænske hovedstad, Bukarest, to dage senere.