Nu venter klassehåndbold i Esbjerg - opdateret

18/11 - 2018

Team Esbjerg rejste sig oven på flere skuffelser i den hjemlige liga og over blot at tage til returkampen i Paris med et enkelt måls forspring efter den første EHF Cup-kamp i Esbjerg.

Det viste sig at række rigeligt, for bortset fra, at Paris 92 scorede kampens første mål, var udeholdet foran hele kampen og vandt komfortabelt 31-25. Team Esbjerg er dermed klar til gruppespillet i EHF Cup efter nytår.

Paris formåede i anden halvleg at nå op på 17-19, da Sanna Solberg og Marit Røsberg Jacobsen var udvist samtidig, men Team Esbjerg lagde hurtigt afstand til franskmændene og kvalte ethvert håb om et comeback.

– Det var dejligt. Jeg synes, vi spillede en virkelig god kamp og viste et overskud bygget på spillernes gode mentale arbejde op til kampen. De der udefinerbare dyder, der er så vigtige, var der, og hvis en brændte en chance, blev hun straks bakket op af medspillerne, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Et af kampens – om end ikke afgørende – men vigtige øjeblikke indtraf, da Paris 92′ bedste spiller, den rumænske stregspiller, Crina Pintea, ramte Sandra Toft i hovedet med et straffekast og blev diskvalificeret knap fem minutter før pausen. Hun havde indtil da scoret fem mål, de fleste dog på straffekast, og uden hende svandt Paris’ muligheder for at komme tilbage i kampen væsentligt ind.

Hos Team Esbjerg var Sanna Solberg første halvlegs store spiller med seks mål uden spildprocent, men mange bød ind, og halvlegsføringen kunne have været større, såfremt et par store tilbud ikke var blevet misbrugt i halvlegens døende minutter.

Sandra Toft var tilbage i målet i stedet for Rikke Granlund efter at have sundet sig, og hun kunne se sine medspillere øge til 19-15 inden de to nævnte udvisninger, der gav Paris mulighed for at reducere forspringet. Men Team Esbjerg var hurtigt tilbage på sejrssporet, og da Kristina Liscevic scorede to flotte mål i træk til 25-19, var der ikke mere at spille om. Franskmændene forsøgte sig mod slutning med syv mod seks og til sidst et ultraoffensivt forsvar, men da var slaget for længst tabt.

Sanna Solberg og Kristina Liscevic viste vejen i hver sin halvleg, men også som helhed var der fremgang i forhold til de seneste præstationer på dansk grund. Sandra Toft blev ramt yderligere en gang i hovedet i anden halvleg, men stod slagene igennem og spillede ligeledes en fin kamp.

– Det var en fantastisk kamp. Vi gjorde det, og hele holdet er glad. Det er stort at slutte på denne måde og tage med sit landshold eller gå til pausen med en god følelse. Nu skal vi fortsætte og arbejde endnu hårdere for at forberede os til gruppespillet, sagde Kristina Liscevic.

Spillerne kunne gå i triumfbue efter kampen og se frem til en sejrsøl under aftenens middag. Flere spillere tager straks på landsholdsopgaver, og ellers er næste vigtige skæring torsdagens lodtrækning til gruppespillet i EHF Cup, som spilles med første runde 5.-6. januar.

– Der er virkelig mange gode hold med, og vi håber bare, at vi ikke skal ud på for lange rejser. Top tre til fem blandt de europæiske hold skiller sig ud, og derefter kan 20 hold slå hinanden indbyrdes. Mange af dem er med i EHF Cup, der er meget tæt på Champions League-klasse, sagde Jesper Jensen efter den tiltrængte triumf i Paris.

De 16 hold er delt i fire bowler, og Team Esbjerg er seedet i næstbedste kategori sammen med franske ES Besoncon Feminin, Siofok KC fra Ungarn og de forsvarende EHF Cup-vindere, SCM Craiova fra Rumænien.

Kampen i tal:

Paris 92 – Team Esbjerg 25-31 (13-16)
Dermed vinder Team Esbjerg sammenlagt med 60-53 i 3. kvalifikationsrunde i EHF Cup

Målscorere Team Esbjerg: Sanna Solberg 7, Kristina Liscevic 7, Vilde Ingstad 6, Marit Røsberg Jacobsen 4, Estavana Polman 3, Kristine Breistøl 3 og Annette Jensen 1.
Topscorere Paris: Sonja Frey 7 og Crina Pintea 5

Udvisninger:
Team Esbjerg: 8
Paris: 2
Rødt kort: 1