Esbjerg skal overvinde Paris i tæt europæisk duel

09/11 - 2018

Paris 92 tyder på at blive en ordentlig håndfuld for Team Esbjerg i hjemmekampen i EHF Cup lørdag kl. 13.00, også selv om franskmændene onsdag blev ramt af et alvorligt uheld, da den franske landsholdsback, Tamara Horacek, blev korsbåndsskadet.

De unge pariserinder har masser af fysik, talent og fart, og kendskabet til dem er selvsagt på forhånd mindre, end hvis det havde været en dansk ligamodstander.

Fløjen Sanna Solberg har søgt viden hos sin tvillingsøster, Silje, der stod på mål for Paris indtil i sommer, og har fået disse underretninger om øjeblikkets nummer tre i Division 1.

– Paris spiller typisk fransk, de forsøger at bryde spillet ved at have to spillere langt fremme i forsvaret, og så presser de spillet ind mod midten. I angrebet er de eksplosive og på hele tiden, og vi skal forhindre det gode samarbejde mellem deres stregspiller og playmaker. De har mistet Silje og Lois Abbingh og har ikke fået mange nye spillere. Derfor er de blevet endnu bedre spillet sammen. Vi skal selv være på hele tiden for at slå dem, siger Sanna Solberg.

Silje Solbergs meldinger stemmer overens med, hvad cheftræner Jesper Jensen har set og researchet sig til.

– Samspillet mellem østrigeren Sonja Frey og den rumænske stregspiller, Crina Pintea, er på højt internationalt niveau. I det hele taget er det et rigtig stærkt hold, selv om der ikke er spillernavne, der klinger særligt. Paris har masser af fysik udfoldet på en eksplosiv måde, som vi ikke er vant til. Det er tæt på at være unikt for franske håndboldspillere. Og så er deres individuelle kvaliteter bedre end de kollektive, siger Jesper Jensen.

Standardspørgsmålet ved en kvalifikationsrunde, hvor det samlede resultat af to kampe tæller, er, hvad et tilfredsstillende udgangspunkt inden returkampen i Paris otte dage senere vil være.

– Det første mål er at vinde kampen, og det kan blive svært nok. Det kan være, vi vil være utilfredse med at vinde med seks mål, og det kan være, at vi vil være tilfredse med at vinde med et mål. Det er bare en anden form for håndbold at spille europæisk, fordi så mange ubekendte kan spille ind. Ofte gælder det om at holde sig inde i kampe, ikke tabe, og så minimere de dårlige perioder. Men det er kæmpemål for os at komme videre, og det vil være en stor gevinst, hvis de europæiske kampe kan være med til at skærpe os til den hjemlige liga til foråret, siger Jesper Jensen.

Hans mandskab skal spille på højeste niveau, tage den fysiske kamp op og lægge grunden til et godt resultat ved at spille aggressivt i forsvaret og bane vejen for kontrascoringer. Men det bliver ikke let.

Team Esbjergs trup er uforandret i forhold til de seneste kampe i HTH Ligaen.

Team Esbjergs trup til 3. kvalifikationsrunde i EHF Cup, første kamp, mod Paris 92 lørdag den 10. november kl. 13.00 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen og Line Jørgensen.