Smalt nederlag i Odense giver tæt kamp om andenpladsen

31/10 - 2018

Team Esbjerg havde alle muligheder for at tilføje sæsonens første pointtab til et decimeret Odense-hold uden Stine Jørgensen og en op til topopgøret fodskadet Mette Tranborg, men formåede ikke at udnytte føringer det meste af tiden og tabte 23-24 i en kamp, hvis spillemæssige niveau ikke matchede de to holds placering i toppen af HTH Ligaen.

Det efterhånden erfarne talent, Mie Højlund, bøvlede og brændte i kampens første del, men fik stigende betydning for sit hold, efterhånden som kampen skred frem, og 15 sekunder før tid scorede hun sejrsmålet for Odense Håndbold. I en timeout godt to minutter tidligere havde Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen ellers med adskillige kraftudtryk understreget vigtigheden af at få tacklet netop Højlund og den anden back, Ingvild Bakkerud.

– Jeg er skuffet over vores samlede præstation. Vi lavede alt for mange uprovokerede fejl som dem, vi så i august, da vi stadig var i træningskampmode. Vi havde mentale udfald og lavede tekniske fejl, og det er mangel på fokus. Vi har indtil Aarhus-kampen haft en evne til, at når det gjaldt, blev vi mere fokuserede, effektive og indædte. Det så jeg ikke i dag, og sådan må det ikke være i to ud af de seneste tre kampe, sagde Jesper Jensen.

Team Esbjerg nød ellers i det meste af kampen godt af, at Odenses artilleri med to skadede nøglespillere var begrænset, og der kom ikke meget fra hjemmeholdets bagkæde før pausen. I stedet tog en yderst træfsikker Freja Cohrt på venstre fløj en hovedrolle med fem mål på lige så mange forsøg.

Begge cheftrænere brugte de taktiske varianter flittigt, Jan Pytlick først med syv mod seksspil, og lidt senere i halvlegen Jesper Jensen med to stregspillere foran indskiftede Kristine Breistøl og Annette Jensen i bagkæden samt skiftende forsvarsformationer.

Breistøl scorede sit første mål til esbjergensisk 7-5-føring, og en stribe kontramål i halvlegen bidrog til, at Team Esbjerg holdt afstanden til pausen. 13-11-føringen kunne være udbygget, hvis ikke Marit Røsberg Jacobsen havde misbrugt både et straffekast og returen på en stærkt spillende Althea Reinhardt. Hun overstrålede klart både sin egen førstemålvogter på dagen, Tess Wester, og Esbjergs Sandra Toft.

Team Esbjerg kom med Kristine Breistøl i en fremtrædende rolle bedst fra start efter pausen med en 16-13-føring, der blev indledningen på en periode, hvor holdene skiftedes til at lave serier af tekniske fejl. Odense udlignede til 16-16, Team Esbjerg tog en ny tremålsføring, hvorefter kampen dirrede med Team Esbjerg i teten foran med højst et enkelt mål. I slutfasen slog Højlund til med både en udligning til 23-23 og scoringen til slutresultatet 24-23.

– Det var ikke Odense, der spillede sig ind i kampen. Det var os, der lukkede dem ind. Nu skal vi have hævet hårdheden og kynismen under træningen inden næste ligakamp mod Randers og kampene i EHF Cup mod Paris, for ellers ryger vi ud, sagde Jesper Jensen nøgternt.

Med seks points forspring er Odense på vej mod at vinde grundspillet, mens Team Esbjerg må kæmpe hårdt om de næste placeringer, næste gang 5. november mod Randers HK i Blue Water Dokken.

Kampen i tal:

Odense Håndbold – Team Esbjerg 24-23 (11-13)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 7, Kristine Breistøl 4, Vilde Ingstad 3, Line Jørgensen 3, Sanna Solberg 2, Annette Jensen 1, Clara Monti Danielsson 1, Kristina Liscevic 1 og Marit Røsberg Jacobsen 1.
Topscorer Odense: Mie Højlund 6

Udvisninger:
Ingen