Endelig fredag - skuffede spillere svarede med storsejr

26/10 - 2018

Det lå i luften, at den skulle have en ordentlig en på efterårsfrakken efter dukkerten mod Aarhus United, da Team Esbjerg to dage derpå mødte et lige så talstærkt hjemmepublikum som onsdag aften. Nu var det endelig fredag, og svaret fra en dybt skuffet flok spillere lod ikke vente på sig længe.

Team Esbjerg dræbte spændingen ved at bringe sig foran 8-2, og resten af kampen holdt hjemmeholdet stort set koncentrationen og vandt ikke bare tocifret, men også med over 20 mål, 35-14.

– Vi havde et møde i går, hvor vi samlede os lidt, og under træningen var der meget temperament. Der var noget, der skulle ud, og jeg tror, det hjalp under kampen i dag. Vi var så mange, der mislykkedes forleden, og derfor var vi meget opsatte, sagde den norske landsholdsfløj, Sanna Solberg.

Nej, der var negative renter over publikum fra kampen mod Aarhus, og derfor var der ikke råd til at skåne et Ajax-hold, for hvilket de seneste fem dage har været begivenhedsrige. Først sæsonens første point på udebane mod Aarhus United, dernæst udspillet på hjemmebane med et timålsnederlag til indtil da pointløse EH Aalborg og fredag aften så den helt store afklapsning mod et hævntørstigt Team Esbjerg-hold. Der var ikke meget musik i bundholdet denne aften, ingen nævnt, ingen husket. Ikke underligt, at Ajax havde tre målvogtere med.

Estavana Polman førte an i udklasningen af københavnerne. Hun scorede 10 mål, det ene skønnere end det andet, og ellers blev scoringerne fordelt på ni markspillere. Kristina Liscevic var blot en af de meget effektive Team Esbjerg-spillere, der udnyttede chancerne. Hun scorede fire mål på fem forsøg og havde derudover ni assists, hvilket må være tæt på sæsonrekord i en kamp i HTH Ligaen.

Første halvlegs detalje var målvogter Sandra Tofts kniv af et udkast op midt i banen til Elma Halilcevic, der havde meget lidt tid til at gribe bolden i højt tempo, men formåede at score sikkert til 14-5. Pausestillingen var 18-9, og det skulle blive værre for Ajax.

Team Esbjerg fortsatte, hvor holdet slap, Ajax havde udpræget stolpe ud og scorede blot et mål i de første 13 minutter af anden halvleg. Da var toget for længst kørt.

“Det er for let”, lød det bagest på sponsorsiden. Forleden var det for svært. Det er ikke nemt at finde det publikumsvenlige spændingsniveau.

Sandra Toft stod stærkt med 44 procent redninger før pausen, og Rikke Granlund var endnu bedre i anden halvleg med 64 procent, heriblandt to reddede straffekast. Det var klasse over hele linjen.

Man kan ikke fortænke cheftræner Jesper Jensen i, hvis han mentalt har været fremme ved topopgøret mod Odense Handball Club, som topholdet på ærkefynsk faktisk hedder. De to hold mødes onsdag den 31. oktober i Odense.

– Kampen i dag var spillemæssigt ikke brugbar i forhold til Odense, men vi gav, hvad vi havde. Spillerne var trætte af indsatsen onsdag, og det var en fin reaktion for øjnene af mange tilskuere. Alle havde noget at bevise, sagde Jesper Jensen.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Ajax København 35-14 (18-9)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 10, Vilde Ingstad 4, Sanna Solberg 4, Kristina Liscevic 4, Kristine Breistøl 4, Marit Røsberg Jacobsen 3, Elma Halilcevic 2, Clara Monti Danielsson 2, Line Jørgensen 1 og Emma Nielsen 1.
Topscorere Ajax: Sylvia Gamys 3 og Stine Nørklit Lønborg 3

Udvisninger:
Team Esbjerg: 2
Ajax: 4

1.781 tilskuere i Blue Water Dokken