Paris 92 er forhindringen før europæisk gruppespil

23/10 - 2018

Team Esbjerg kvalificerede sig som dansk pokalmester til EHF Cup, og holdet møder i 3. kvalifikationsrunde den franske storklub, Paris 92, tidligere kendt som Issy-Paris, om adgangen til gruppespillet i det nye år.

EHF-chef Markus Glaser trak ved lodtrækningen i Wien kuglen med Team Esbjerg op af bowlen først, og holdet har dermed hjemmebane først i weekenden 10.-11. november. Returkampen i Paris spilles den følgende weekend.

– Vi glæder os til at spille EHF Cup, der aldrig har været stærkere end i denne sæson, og det bliver hyggeligt at komme til Paris. Mon ikke styrkeforholdet på forhånd er meget lige. Paris er et superdygtigt hold, men dem er der mange af i EHF Cup, og vi får fordelen af en forholdsvis simpel rejse til Frankrig, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Uden at have fordybet sig i Paris 92’ trup, vurderer han, at holdet er svækket i forhold til i fjor, da holdet blev nummer fem i den franske liga. Silje Solberg, tvillingsøster til Team Esbjergs egen Sanna Solberg, og den hollandske landsholdsstjerne, Lois Abbingh, er begge draget mod øst.

Den franske trup er dog fortsat meget kapabel med landsholdsspillere fra Frankrig, Tjekkiet, Østrig og Rumænien, hvorfra den høje stregspiller, Crina Pintea, voldte København Håndbold en del besvær, da de to hold mødtes i det europæiske gruppespil i januar. Paris 92 vandt to yderst jævnbyrdige kampe med samlet et enkelt mål.

Paris 92 ligger aktuelt på fjerdepladsen i den franske liga og sikrede sig meget knebent avancement i EHF Cup ved at slå landsmændene fra Nantes.

– Danmark har skabt gode resultater i EHF Cup, fordi vi har en stor bredde i den danske liga, men de næstbedste hold i lande som Frankrig og Ungarn er blevet bedre, russiske holds styrke kender vi, og jeg synes også, de tyske hold er i fremgang. Spillerne prioriterer højt at spille europæiske kampe, og EHF Cup har høj prioritet, siger Jesper Jensen.