Hjemmesejre og point i toppen er mulige i denne uge

23/10 - 2018

To hjemmekampe på tre dage er på menuen for Team Esbjerg i denne uge, og på papiret ligner det fordøjelige retter, når Aarhus United gæster Blue Water Dokken onsdag aften, og Ajax København kommer fredag.

Ugens to modstandere mødtes indbyrdes søndag i Aarhus, hvor københavnerne overraskende hentede sæsonens første point ved at spille 22-22. Det uventede pointtab bør dog ifølge Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen ikke svække Aarhus Uniteds optimisme.

– Inden sæsonen ville vi i forhold til vores målsætninger have sagt, at Aarhus på hjemmebane er en kamp, vi skal vinde – og det skal vi fortsat. Men de har præsteret rigtig godt og kommer til Esbjerg med stor selvtillid og troen på, at de kan vinde. Det ville de næppe have troet for et år siden, siger Jesper Jensen.

Det genopstandne Aarhus-mandskab blev i fjor bygget på ruinerne af SK Aarhus, og det har bevaret sin stamme af unge danske spillere tilsat venstrehåndsskytten Cecilie Lundby fra Nykøbing F og playmakertalentet Helena Elver fra fynske Gudme HK.

– Aarhus har seks-syv bagspillere med forskellige kvaliteter, og de bliver brugt. Derfor er holdet svært at lægge taktik imod, siger Jesper Jensen.

Han tilføjer, at modstanderne har et krævende slutprogram i efteråret, og at holdet i det nye år skal forsvare den slutspilsplads, det helt berettiget har spillet sig til med en foreløbig fjerdeplads i HTH Ligaen. Det er en ny situation for et hold, der både i SK Aarhus-tiden og i seneste sæson har skullet kæmpe for overlevelse.

Team Esbjerg tog et vigtigt skridt i toppen med den meriterende udesejr over Nykøbing F. Håndboldklub for en lille uge siden. 31-21 over forrige sæsons danske mestre placerer holdet øverst i hierarkiet i grundspillet sammen med Odense Håndbold, der tager imod netop holdet fra Falster samme tid som Team Esbjergs kamp mod Aarhus United.

Truppen er uændret i forhold til Nykøbing F.-kampen.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Aarhus United onsdag den 24. oktober kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen og Line Jørgensen.