Team Esbjerg har selvtillid – og en lille tvivl – før topbrag

16/10 - 2018

Sæsonens første topopgør i HTH Ligaen foregår onsdag aften i Power Arena i Nykøbing, hvor det ubesejrede hjemmehold tager imod Team Esbjerg, der har vundet de seneste syv ligakampe.

Nykøbing F. mødte senest sæsonens overraskelse, Aarhus United, og satte det første point til ved at spille 24-24. 2017-mestrene mangler at møde alle øvrige top seks-hold, og det hårde slutprogram i første halvdel af grundspillet skal spilles uden holdets spillemæssige omdrejningspunkt, Kristina Kristiansen, der brækkede en hånd i slutningen af september.

– Det ville være forkert at sige, at det ikke er en svækkelse, at de må undvære ”Mulle”, og holdets kontrafase er ramt. Men der er fortsat meget kvalitet i Nykøbing, og uden hende åbner det for en anden måde at spille på. Hendes fravær er for os ikke en væsentlig faktor i forberedelserne til kampen, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Team Esbjerg kommer til Nykøbing med en frisk storsejr på 36-22 over TTH Holstebro. Særligt efter pausen glimtede angrebsspillet med ikke færre end 21 scoringer, og bagude blev der tacklet godt på modstandernes bagkæde. Det er således et hold fuld af selvtillid, som stiller op i topbraget – og alligevel er der en lille tvivl.

– Vi har spillet en række kampe, der ikke var så brugbare i forhold til at skulle møde NFH, og vi er ikke helt afklaret med, hvilken ro og kynisme vi har i forhold til at skulle spille mod et tophold. Oven i skal vi møde en modstander, der søndag aften spillede EHF Cup i Slovakiet og ved, hvad der skal til i den slags kampe, mens vi til gengæld har mere friske ben. Vi har fantastiske håndboldspillere og spillet til at vinde. Spørgsmålet er, om vi kan få det forløst, siger Jesper Jensen.

Får Team Esbjerg point med fra Falster, vurderer cheftræneren, at holdet vil slutte over Nykøbing F. i første turneringshalvdel, fordi modstanderne har et sværere slutprogram.

Sanna Solberg er tilbage i truppen efter at have slået hovedet i en landskamp for nylig. Ellers er truppen uændret i forhold til kampen fredag aften.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Nykøbing F. Håndboldklub onsdag den 17. oktober kl. 19.30 i Power Arena:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen og Line Jørgensen.