Hvor står Viborg inden den sidste pokalkvartfinale?

19/09 - 2018

Udesejre til Nykøbing F Håndbold, Randers HK og Odense Håndbold i de seneste dages tre første kvartfinaler i Santander Cup kan være et godt varsel for Team Esbjerg inden udekampen mod Viborg HK torsdag aften.

I forhold til sæsonens første indbyrdes opgør 4. september i Viborg har hjemmeholdet været igennem flere skuffelser i HTH Ligaen, og klubben har ansat en ny cheftræner i skikkelse af Jakob Vestergaard. Han så i sin første kamp holdet få en tiltrængt opmuntring med en sikker sejr over en ukrainsk modstander i kvalifikationen til EHF Cup.

– Viborg har formentlig fået ny energi, men spillerne vil nok stadig være usikre på, hvad de kan. Vi ved alle, at der er mere i dem, end de hidtil har vist i ligaen. Spørgsmålet er, om de kan få det frem allerede nu, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Hans hold vandt ligaopgøret med 29-26 i en kamp, hvor der var chancer til at score væsentligt flere mål.

– Vi var gode i forsvaret og spillede på mange måder også en superkamp i angrebet. Men vi var ikke kyniske nok i afslutningerne, og i syv-otte tilfælde misbrugte vi oplagte muligheder, hvorefter Viborg løb op i den anden ende og scorede. Den slags tæller dobbelt. Derfor skal vi holde deres kontrafase nede, siger Jesper Jensen.

Team Esbjergs trup er ramt af to hovedskader, først Clara Monti Danielsson, der ikke har trænet med siden et uheld under træningen dagen før kampen mod EH Aalborg, og i Skanderborg slog Estavana Polman hovedet mod Vilde Ingstads knæ. Begge er tvivlsomme i pokalkvartfinalen, og det samme er en sygdomsramt Line Jørgensen. Risikoen for at måtte undvære profiler svækker dog ikke ambitionerne.

– Vi prioriterer højt at komme i Final4, fordi det som klub er et selskab, vi rigtig gerne vil være i. Viborg ude er en hård lodtrækning, men det er vilkårene, og jeg tror, vi kan løse opgaven, siger Jesper Jensen.

Når den sidste Final4-deltager er fundet, udbydes det blandt de fire klubber, hvor finalestævnet mellem jul og nytår skal foregå.

Ud over tvivlen om flere spillere er Elma Halilcevic ude af truppen på grund af studietur.

Team Esbjergs trup til kvartfinalen i Santander Cup mod Viborg HK torsdag den 20. september kl. 20.30 i Vibocold Arena Viborg:
Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen, Line Jørgensen og Rut Jónsdóttir.