Såret Viborg-hold er fortsat en svær modstander

03/09 - 2018

Øjebliksbilleder kan vende op og ned på forestillingerne om, hvilke hold der skal ende i toppen og bunden af HTH Ligaen, hvis man ikke bevarer overblikket. Team Esbjergs modstander tirsdag aften, Viborg HK, har fået en sæsonstart med et 10-målsnederlag til Nykøbing F. Håndbold på hjemmebane fulgt op af et nederlag til Aarhus United.

Det rykker ikke på Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensens vurdering af Danmarks mest vindende håndboldklubs muligheder i denne sæson inden revanchekampen oven på bronzeopgørene i foråret.

– Viborg er et såret dyr, der har fået en forfærdelig start. Men det er et hold med syv-otte potentielle landsholdsspillere, og de skal ligge med i toppen. Det gælder om at holde dem nede og sørge for, at det ikke bliver mod os, at de kommer i gang. Vi ved, at det bliver rigtig svært, og vi har ikke de bedste erfaringer fra Viborg, siger Jesper Jensen.

Viborg har bevaret en stamme af erfarne spillere, Rikke Poulsen, Stine Bodholt Nielsen, Line Haugsted, Ann Grete Nørgaard og Line Uno samt stortalentet Kristina Jørgensen. Til denne sæson har klubben blandt andre fået Byåsen-skytten Moa Högdahl fra den kendte norske håndboldfamilie og Pauline Bøgelund fra TTH Holstebro, som Viborg slog i Santander Cup og er Team Esbjergs modstander i kvartfinalen senere i denne måned.

Team Esbjerg fik lørdag slettet nullet på pointtavlen med en viljefast indsats mod Herning-Ikast Håndbold, der blev slået 25-23 i Blue Water Dokken.

– Vi viste i den kamp, at vi har stor moral og formåede at stå sammen i 60 minutter efter to kedelige oplevelser mod København Håndbold. Og selv på sådan en dag viste kampen, at der ikke er noget, der kommer nemt. Spillemæssigt skal vi fortsætte med at lægge lag på, det kommer ikke over natten, men det gør følelsen af samhørighed, og den skal vi bygge videre på, siger Jesper Jensen.

Sæsonens første hjemmekamp gav ligadebut til norske Marit Røsberg Jacobsen på højre fløj, og hendes ryg reagerede fint på anstrengelserne. Rut Jonsdottir har fortsat debuten til gode, men ventes kampklar i løbet af få uger. Elma Halilcevic er ny i truppen.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Viborg HK tirsdag den 4. september kl. 19.30 i Vibocold Arena Viborg:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen og Line Jørgensen.