De scenevante skal gå foran mod ny klassemodstander

31/08 - 2018

Den første kamp på hjemmebane i en ny sæson er altid noget særligt, og med hele syv nye spillere i truppen forplanter det sig til Team Esbjergs spillere i form af spænding forud for lørdagens hjemmekamp i Blue Water Dokken mod Herning-Ikast Håndbold, tidligere FC Midtjylland.

– Som klub vil man gerne vise sit nye hold frem, og mange af de nye spillere har hørt om stemningen, men har ikke oplevet den. Min forventning er, at de spillere, der har prøvet det før, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Sandra Toft og Vilde Ingstad med flere, vil gå foran, for det er på den måde, vi kan gøre atmosfæren og stemningen i hallen til en fordel, siger Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen.

Trods navneskiftet og tabet af inspiratoren og drivkraften, Veronica Kristiansen, skal man ikke tage fejl af den midtjyske klub fra uldbæltet. Den er fortsat identisk med en af de dominerende klubber i dansk kvindehåndbold i de seneste 25 år og med tre nationale titler i dette årti.

Fra 36-årige Sabine Englert i målet til halvt så gamle Emma Friis på venstre fløj er der fortsat masser af kvalitet i truppen, der har fået tilført kraftværket fra Nykøbing Falster, Sarah Iversen, som afløser for Linn Blohm på stregen og venstrehåndsskytten Stine Skogrand fra Silkeborg-Voel. Hendes landskvinde, Tonje Løseth, på den anden backposition er oppe i gear efter et fodrodsbrud i marts og scorede seks mål i 11-målssejren i premieren mod Aarhus United, kun overgået af yderligere en nordmand, talentet Helene Fauske.

– Herning-Ikast er indiskutabelt et meget stærkt hold, der skal spilles sammen, om end i mindre omfang end vores, for holdet kan stadig stille startformationen fra i fjor tilsat Sarah Iversen. Herning-Ikast lægger fortsat meget vægt på forsvaret, og Sabine Englert har stadig store kampe i sig. Vi har kigget lidt på, hvor modstanderne er sårbare, og det er vigtigt, at vi får afsluttet vores angreb, så vi ikke åbner for kontraløb på Englerts udkast. Det var vi ikke gode til mod København Håndbold i premieren, siger Jesper Jensen.

Han har set mangler både angrebs- og forsvarsmæssigt i de hidtidige kampe mod København Håndbold og ser spændt frem til at se, hvordan holdet vil begå sig mod en ligeledes stærk modstander. Denne gang for første gang på hjemmebane foran Danmarks største håndboldpublikum.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Herning-Ikast Håndbold lørdag den 1. september kl. 15.00 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen og Line Jørgensen.