Storsejr reducerer vejen til næste pokaltitel til tre kampe

22/08 - 2018

Team Esbjerg kom ubesværet videre i Santander Cup med en sejr på 21 overskydende mål mod 1. divisionsholdet Hadsten Håndbold, der var chanceløs, da modstanderne pudsede kampformen af på vej mod langt alvorligere opgaver.

Med en føring på 8-0 affejede storfavoritterne hurtigt alle østjyske forhåbninger om at lave ravage i styrkeforholdet mellem den formodede top i HTH Ligaen og bedste halvdel i landets næstbedste række. Cheftræner Jesper Jensen måtte se bort fra en rygskadet Marit Røsberg Jacobsen på højre fløj, men kunne ellers være ødsel med spilletid til samtlige markspillere, og alle kom på scoringslisten, inklusive målvogter Rikke Granlund.

– Vi leverede en meget koncentreret indsats, og det så flot ud. Måden, vi har trænet og spillet vore forberedelser på, afspejlede sig i indsatsen. Vi forsøger hele tiden at blive bedre og få det bedste ud af den tid, vi er sammen. Vi blev lidt løse i forsvaret mod kampens slutning, men som helhed holdt vi et højt bundniveau, sagde Jesper Jensen.

Han og trænerkollega Mette Melgaard fik afprøvet en række taktiske opstillinger, syv mod seks og to stregspillere i angrebet og både 6-0- og 5-1-forsvar. Variationerne skal stå deres prøve i de næste kampe.

Clara Monti Danielsson blev kåret som kampens spiller, men der var flere om buddet på en aften, der som ventet var helt forladt af spænding. Pokalvinderne er efter den stensikre sejr i 1/8-finalen nu tre kampe fra en ny titel, og den går de efter.

Næste opgave er Super Cup mod mestrene fra København Håndbold i Skanderborg søndag, og derefter følger ligapremieren tre dage senere mod samme modstander.

Kampen i tal:
Hadsten Håndbold – Team Esbjerg 16-37 (7-20)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 6, Line Jørgensen 5, Vilde Ingstad 5, Clara Monti Danielsson 4, Sanna Solberg 4, Annette Jensen 4, Kristina Liscevic 4, Emma Nielsen 3, Kristine Breistøl 1 og Rikke Granlund 1.
Topscorere Hadsten: Ditte Aaen 3 og Josefine Poulsen 3

Udvisninger:
Team Esbjerg: 2
Hadsten: 3

350 tilskuere i VestjyskBank Arena