Svær sæsonstart vil præge Team Esbjergs forberedelser

19/07 - 2018

En barsk indledning med tre tophold på stribe vil præge Team Esbjergs forberedelser til den nye sæson i HTH GO Ligaen, som indledes med en middag torsdag aften, inden den nye trup mødes til første arbejdsdag fredag kl. 12.00 i Blue Water Dokken.

– Vi vil nok arbejde lidt hurtigere frem mod et færdigt resultat end normalt, fordi vi begynder med Super Cup mod København Håndbold 26. august og møder samme modstander tre dage senere i ligapremieren. Derefter møder vi Herning-Ikast Håndbold og Viborg HK. Vi skærper forberedelserne med en forhåbning om at få nogle point i de første svære kampe. Vi så i seneste sæson, hvor vigtig placeringen i grundspillet er for det videre forløb, siger cheftræner Jesper Jensen.

Foruden fysikken vil vægten være lagt på det sociale, at lære hinanden at kende, i den første tid. Efter fredagens test af de fysiske parametre, blandt andet med det efterhånden klassiske 3.000 meterløb på Esbjerg Atletikstadion, mødes spillerne til lidt håndbold og teambuilding lørdag og slutter af med en holdfest om aftenen, inden der er fridag søndag. Fra mandag står den på styrketræning, håndbold, mobility og løb.

Team Esbjerg vandt hjerter ved at stå sammen i modgang i sæsonens slutning og mod mange odds skabe spænding og tvinge Odense Håndbold ud i tre kampe i semifinaleserien. Dyderne derfra skal også være fremherskende i den nye sæson.

– Som hold var spillerne rigtig dygtige til at være gode sammen, og de gav og kunne meget som mennesker. De har skændtes, grint og grædt sammen. Ser vi bare 12 måneder tilbage, er der kun tre spillere tilbage, Vilde Ingstad, Estavana Polman og Maria Mose Vestergaard. Det er på mange måder en helt ny begyndelse, efter vi har sagt farvel til en række spillere, der har været her længe, siger Jesper Jensen.

De nye spillere
Syv spillere er nye i truppen. De præsenteres her med deres tidligere klub nævnt og Jesper Jensens korte vurdering af deres rolle for Team Esbjerg i den nye sæson:

Rikke Marie Granlund, 28 år, Oppsal IF – skal for første gang spille i en anden liga end den norske, men har masser af erfaring fra topniveau. Hun ved, at hun skal yde noget ekstra for at vriste spilletid fra Sandra Toft, men skal lære andre skytter at kende, før hun kan udfolde sin forudseenhed som målvogter.

Annette Jensen, 26 år, TTH Holstebro – som playmaker og målskytte har hun været omdrejningspunkt og stjerne i sin tidligere klub. Nu skal hun vise, at hun også tør dirigere og udfolde sit potentiale i en topklub.

Line Jørgensen, 28 år, CSM Bucuresti – som en af spillets bedste i forsvaret er hun udset til at få en kæmperolle i Team Esbjerg. Angrebsmæssigt har hun ikke foldet sit fulde potentiale helt ud, og det får hun brug for på vejen mod det store mål, OL i 2020.

Kristine Breistøl, 24 år, Larvik HK – den 192 cm høje back er synonym med afslutninger fra 10-11 meter, men har derudover et potentiale som få spillere. Hun er dygtig i selve spillet med pæn gennembrudskraft og blik for indspil til stregen. I forsvaret skal hun bygge lidt mere hårdhed ind i sit spil.

Clara Monti Danielsson, 26 år, Randers HK – den svenske kriger tilfører en aggressivitet, Team Esbjerg har brug for. I truppen er hun en 1:1-udskiftning med Ulrika Toft Hansen, som hun til fulde matcher i forsvaret, men hun skal fortsat arbejde på at udvikle sit angrebsspil.

Marit Røsberg Jacobsen, 24 år, Byåsen IL – den lille norske kantraket skal med sin hurtighed give kontrafasen liv. Foruden fløjkvaliteterne har hun som tidligere bagspiller en fin forståelse for håndbold, og hun har alderen til fortsat at udvikle sig.

Emma Nielsen, 18 år, Gudme HK – den fynske teenager har store udviklingsmuligheder, som trænerteamet glæder sig til at arbejde med. Hun skal lære af Marit på højrefløjen og bygge videre på sin hurtighed, spændstighed i forhold til afslutninger og sin arbejdsvillighed.

Flere spillere er ukampdygtige eller på vej tilbage efter skader og fødsel. Estavana Polman sluttede sæsonen med en fodskade og er for nylig blevet blindtarmsopereret, Kristine Breistøl døjer med et springerknæ, og Rut Jónsdóttir skal finde niveauet efter en sæson med graviditet og fødsel. Derudover er Maria Mose Vestergaard og Lene Østergaard ude med langvarige skader. Sanna Solberg er på træningslejr med det norske landshold og slutter sig til truppen mandag.