Et point skiller Team Esbjerg fra uventet DM-finale

07/05 - 2018

Euforien over at have slået storfavoritterne til at vinde det danske mesterskab på udebane med syv mål er hos Team Esbjerg afløst af fuldt fokus på den lige så svære semifinalekamp nummer to mod Odense HC i Blue Water Dokken tirsdag aften. Team Esbjerg er et point fra at løse en billet til DM-finalen, som på baggrund af sæsonens forløb vil være højst overraskende.

– Det store spørgsmål er, om vi kan præstere på det høje niveau to kampe i træk. Jeg ved godt, at vi vandt med syv mål i den første semifinale, men Odense er fortsat en vanvittigt dygtig modstander, hvad spillerne er helt bevidste om. Jeg går normalt ikke så meget op i at fordele favoritværdighed, men Odense er nok fortsat svag favorit i Esbjerg og endnu større i Odense. Det er bare megafedt, at vi har to skud i bøssen, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Han ser tilbage på en præstation i Odense Idrætshal, som han betegner som en af sæsonens bedste. Finalesejren i Final4 mod København Håndbold var spillemæssigt på højde med, men da var det kun nødvendigt at spille på topniveau i 40 minutter. Mod Odense varede det hele kampen.

– Vi formåede at lukke Odense fuldstændig ned i forhold til, hvad vi havde snakket om inden kampen. Aftalerne blev udført til perfektion, siger Jesper Jensen.

Statistikken fortæller, at Odense scorede blot halvdelen af sine mål efter stationære angreb, fem på kontraangreb og fem i overtal. Team Esbjerg er forberedt på, at modstanderne vil foretage nye taktiske greb for at banke hul i holdets defensiv, og syv mod seks-varianten ligger lige for.

– Vi må se, hvad Odense kommer med til kamp to. På forhånd har jeg en god fornemmelse, for det er ikke et hold, der bringer en masse nyt, siger Jesper Jensen med henvisning til modstandernes meget indarbejdede spilkoncept.

Der er endnu både sidde- og ståpladser at købe på www.teamesbjerg.dk, men et tilskuertal på formentlig over 2.500 kan blive en faktor, når Team Esbjerg skal jagte den klart største af to chancer for at komme i DM-finalen. Jesper Jensen appellerer til, at mange håndboldinteresserede fra Esbjerg og omegn giver sig selv mulighed for at opleve deres yndlinge forfølge en mulighed, der syntes langt væk for blot få uger siden.

Team Esbjergs trup til anden semifinalekamp i HTH GO Ligaen mod Odense HC tirsdag den 8. maj kl. 20.30 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Anne Brinch-Nielsen
Streg: Vilde Ingstad og Mette Gravholt
Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Lene Østergaard og Laura Kirchhoff Madsen.