Forsvarsspil i international klasse bremsede favoritterne

05/05 - 2018

Favoritterne skulle få det svært i semifinalerne om det danske mesterskab i kvindehåndbold denne første lørdag i maj. Viborg HK lagde for ved at slå København Håndbold på Frederiksberg, og halvanden times kørsel mod vest præsterede Team Esbjerg kort efter et mindst lige så stort favoritdrab ved at besejre Odense Håndbold med drømmecifrene 27-20.
Sejren blev grundlagt med en sublim forsvarspræstation, der tillod Stine Jørgensen at score tre mål og Mette Tranborg at score sit første og eneste mål efter næsten 48 minutters spil. Centreret om en formidabel Lara González blev der kæmpet og tacklet på internationalt niveau, og Odense måtte have et straffekast udført af Nadia Offendal for at score sit første mål til 1-3 efter 8.24 minutters spil. Derefter gik der på sekunder seks minutter, før Mie Højlund reducerede til 2-4. På det tidspunkt må de sejrssikre fynboers første tro på at kunne nedbryde Team Esbjergs forsvar – og Sandra Toft i målet – have lidt et knæk.
Cheftræner Jesper Jensen havde bebudet, at taktiske variationer skulle bryde Odenses angrebsrytme og skabe rum til afslutninger i den anden ende af banen. Esbjerg-trænerteamet holdt ord og skiftede i første halvleg fra den indledende 5-1-formation i forsvaret til en ingenlunde flad sekser. Fremme blev knebet med to stregspillere taget i brug, og Team Esbjerg nåede op på en 10-5-føring, inden to hurtige Odense-scoringer tændte håbet om et comeback til hjemmeholdet.
Team Esbjerg kom til pause med en 12-9-føring og en redningsprocent på 47 hos Sandra Toft. Hendes niveau faldt ikke nævneværdigt efter pausen, hvorimod Odense skiftede flere gange mellem de to målvogtere, Sando og Reinhardt, med sidstnævnte som den mindst ringe.
Efter pausen fortsatte gæsterne med tålmodige angreb på grænsen til passivt spil, og Team Esbjerg formåede at svare igen, da Sanna Solberg blev udvist, og Odense scorede to mål i overtallet. Kort efter blev forsvarsspecialisten Kamilla Kristensen udvist, og det udnyttede Team Esbjerg til at udligne den overtalsstilling, og så var favoritterne lige vidt bagud 12-16. Ida Bjørndalen Karlsson, der rejste sig fra sygesengen og var med i fredagstræningen, øgede, og Vilde Ingstad blødte sin anden trøje igennem af sved.
Den anden udvisning til Sanna Solberg blev klaret bedre, og så begyndte udvisningerne omsider at ramme Odense i større tal. Den mest afgørende kom med godt syv minutter igen ved stillingen 22-17 til Team Esbjerg, da fløjen Freja Cohrt prostesterede sig til en pause. Selv om Lene Østergaard blev udvist kort efter, var grebet om kampen gledet ud af hænderne på de stadig mere rådvilde Odense-spillere, der ikke kunne forhindre Vilde Ingstad og Anne Brinch-Nielsen – med et frækt lob – i at hamre de sidste søm i Esbjerg-sejren.
– Jeg tror, vi er gode til at være underdogs, som Mette Gravholt meget rammende udtrykte det til TV 2 efter kampen.
Hendes træner var et stort smil og samtidig emotionel, da han fandt de store ord frem om sine spillere.
– Det er helt surrealistisk, jeg er simpelt hen bare så stolt. Vi har et ekstra gear, når det gælder, og der var individuelle præstationer på allerøverste hylde. Jeg ved, hvd pigerne har været igennem, og Odense er en magtfaktor med sin fysik. Nu skal vi præstere igen på tirsdag, og det bliver svært, for det har nok kostet rimeligt mange kræfter i dag, sagde Jesper Jensen.
Næste akt i semifinaledramaet spilles i Blue Water Dokken tirsdag kl. 20.30, når Team Esbjerg tager imod et revanchelystent Odense-mandskab. Du kan købe billetter på www.teamesbjerg.dk til en kamp, der utvivlsomt vil sætte ny sæsonrekord i tilskuertal.

Kampen i tal:
Odense Håndbold – Team Esbjerg 20-27 (9-12)
Målscorere Team Esbjerg: Ida Bjørndalen Karlsson 6, Vilde Ingstad 5, Sanna Solberg 4, Kristina Liscevic 4, Lara González 3, Anne Brinch-Nielsen 3 og Mette Gravholt 2.
Topscorer Odense: Kathrine Heindahl 5
Udvisninger:
Team Esbjerg: 5
Odense: 4
2.168 tilskuere i Odense Idrætshal 1