Odenses håndboldmaskine skal tvinges ned i gear

04/05 - 2018

Team Esbjerg er i en besværlig sæson blevet dansk pokalmester og er kvalificeret til DM-semifinalerne, men hverken spillerne eller trænerteamet er mætte. Forud venter en semifinaleserie mod Odense Håndbold, der fremtræder som favorit til at vinde det danske mesterskab og hjemføre de første guldmedaljer i kvindehåndbold til Fyn siden de succesfulde GOG-tider i 90’erne.

– Vi ved, at vi skal møde en god modstander, men vi ved også, at vi har en chance, og den går vi 100 procent efter. Først og fremmest handler det om at kaste grus i Odenses maskineri. Sammen med København har klubben det mest stålsatte koncept i ligaen, og i modsætning til os har de kunnet fastholde stammen af spillere og være tro mod konceptet. Vi skal formå at rykke lidt rundt på dem for at vinde, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Han og assistenttræner Mette Melgaard har brugt hele den taktiske værktøjskasse i både forsvar og angreb i en sæson, der har været præget af en stribe tvungne rokeringer og fravær i truppen. Variationen i spilsystem bliver ifølge en af truppens mest erfarne spiller, højrefløjen Maibritt Kviesgaard, en af nøglerne til gode resultater mod Odense. Der er flere.

– Vi skal frem for alt forsøge ikke at spille mand-mand mod det nok fysisk stærkeste hold i ligaen. Det handler om kløgt, hurtighed og om at spille fornuftigt på at udnytte de rum, der opstår i løbet af kampen. Individuelt kan vi starte med at få styr på Stine Jørgensen og Mette Tranborg, dog har Odense så mange spillere, vi skal holde øje med. Men andre har slået dem, så hvorfor skulle vi ikke kunne gøre det, spørger Maibritt Kviesgaard.

De to ligakampe mod Odense endte 27-18 til udeholdet i november i Esbjerg og 33-23 i returopgøret. I begge kampe var Team Esbjerg spillemæssigt godt med, indtil modstandernes større bredde slog igennem og afgjorde kampene tydeligere end nødvendigt.

– Odenses koncept bygger meget på et stærkt forsvar og kontraløb, og når holdet er i angreb, foregår meget omkring Kathrine Heindahl på stregen. Hendes indflydelse vil vi gerne begrænse, siger Jesper Jensen.

Odense varmede op til semifinalerne ved at sende FC Midtjylland på sommerferie med en nimålssejr. Kathrine Heindahl scorede ni af de 31 mål.

Team Esbjerg er fortsat uden Estavana Polman og korsbåndsskadede Maria Mose Vestergaard.

Du kan købe billetter til den anden semifinalekamp i Blue Water Dokken tirsdag den 8. maj kl. 20.30 på www.teamesbjerg.dk.

Team Esbjergs trup til første semifinalekamp i HTH GO Ligaen mod Odense Håndbold lørdag den 5. maj kl. 16.10 i Odense Idrætshal 1:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Anne Brinch-Nielsen
Streg: Vilde Ingstad og Mette Gravholt
Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Lene Østergaard og Laura Kirchhoff Madsen.