Tipsdysten – den fjerde bankmand på stribe

02/05 - 2018

Team Esbjerg måtte igennem et spændende slutspil for at kvalificere sig til semifinalen om det danske mesterskab, og fire af de 40 erhvervsfolk i Tipsdysten måtte også i slutspil for at afgøre sæsonens konkurrence blandt sponsorer om at gætte vinder af og cifre i hjemmekampene.

Sæsonens vinder blev Palle Guldager Kristensen, Danske Bank, som slog vinderen fra i fjor, Kenneth Skjødt Jakobsen, Skjern Bank, ved at forudse Team Esbjerg-sejren over Randers HK og gætte på, at Randers scorede 25 mål. Det gav ham to point, og modstanderen måtte nøjes med et, selv om han med tippet 31-26 var meget tæt på sejrscifrene 30-25. Her havde Palle cifrene 28-25.

– Jeg kunne jeg godt se, at Kenneth var tættere på, men det er jo de korrekte cifre, der tæller, siger Palle G. Kristensen efter endnu en tæt duel mellem to af byens pengeinstitutter. De seneste tre sæsoners vindere er bankfolk fra Nordea, Jyske Bank og Skjern Bank.

Palle G. Kristensen ser stort set alle hjemmekampe i Blue Water Dokken sammen med sin kone, Britta, og føler sig i godt selskab hver gang.

– Jeg synes, det er hyggeligt at være til Team Esbjergs kampe med den gode stemning og atmosfæren, der er meget anderledes end til fodbold, som jeg selv har noget med at gøre. For eksempel er der flere, der ser kvindehåndbold sammen med deres kone, og så bliver der jo scoret flere mål, cirka et per minut. Når jeg tipper på resultatet, foregår det altid meget impulsivt, og jeg tænker ikke meget over det. Det er måske derfor, jeg aldrig kan huske, hvad jeg har tippet, når jeg ser kampene, og det er faktisk skideirriterende. Men jeg kunne aldrig finde på at tippe andet end hjemmesejr, siger Palle G. Kristensen.

Fire stod lige i Tipsdysten med 10 point efter grundspillet. Foruden de to nævnte bankfolk var det Kurt Mathiasen, Esbjerg Havn, og Louis Lund fra bilfirmaet af samme navn, som begge røg af i den første slutspilskamp mod Nykøbing F Håndbold.

– De bedste i Tipsdysten havde færre point end vinderen i fjor, og det er nok et tegn på, at der ikke var mange kampe, hvor man kunne forudse slutresultatet. Alle slog alle, og på den måde har det været en spændende sæson. Det må det også have været for seerne af TV 2 og TV 2 Sport, siger salgschef i Team Esbjerg Erik Christensen.

Han vil 9. maj overrække præmien, et gavekort på 5.000 kr. til Primo Tours, til Palle Guldager Kristensen. Det er dagen før, han drager til Sydafrika med Esbjerg Erhvervsklub. I det hele taget rejser Britta og Palle en del, senest til Mallorca i forlængelse af påsken. Gavekortet skal bruges til atter at bringe parret til varme, sydlige himmelstrøg.