Semifinale mod Odense vil kræve noget ekstraordinært

28/04 - 2018

Odense Håndbold træder, som denne sæson har udviklet sig, stadig klarere frem som favorit til at vinde det danske mesterskab i kvindehåndbold. Lørdag den 5. maj er Jan Pytlicks tropper modstanderne for Team Esbjerg i den første semifinalekamp i Odense Idrætshal.
Målvogter Sandra Toft vurderede efter den sejr over Randers HK, som sammen med Nykøbing F Håndbolds nederlag til København Håndbold sikrede semifinalepladsen, at det er imod mange odds, at Team Esbjerg er nået så langt.
– Semifinalen er nok den bredeste trup i ligaen mod den smalleste. Alt presset er på Odense nu, vi har alt at vinde, og det er en dejlig rolle, sagde Sandra Toft.
Hun delte efter kampen cheftræner Jesper Jensens forhåndsvurdering af, at Randers er et forbistret svært hold at spille imod. Men da holdet fik renset ud i fejlene, øget tempoet og blev bedre til at være fuldtallige på banen, gik det pludselig stærkt.
Playmaker Kristina Liscevic underholdt sig efter kampen med et par serbiske venner og betegnede indsatsen i anden halvleg som “amazing”.
– I begyndelsen af kampen virkede det som om, vi var bange og skræmte, men efterhånden fandt vi de rigtige løsninger – og brugte dem. Odense i semifinalen bliver hårde kampe, og vi skal give os mere end nogensinde for at have en mulighed, sagde “Kiki”.
Ida Bjørndalen Karlsson øjnede et karriereophør, da det kort inde i anden halvleg stod 15-10 til Randers. Hun følte ikke, at holdet var mentalt til stede, og de aftaler om tålmodighed, pres og kontraer, spillerne gik ind til kampen med, blev ikke holdt. Men da der kom tryk og tempo på spillet kort efter pausen, ændrede alt sig, og nu venter Odense.
– Vi er underdogs i semifinalen. I de to hidtidige kampe mod Odense har vi kunnet følge med i 50 minutter, og nederlag på omkring 10 mål giver ikke det rette billede af kampene. Nu skal vi finde en ny måde at spille mod dem på, og vi skal ikke slås med dem. Dertil er de fysisk for stærke, sagde Ida Bjørndalen Karlsson, der mod Randers blev topscorer med ni mål og i det hele taget har været en af sit holds store profiler i slutspillet.