Varde og Frederiksberg er brændpunkter i dramaet

27/04 - 2018

En dramaforfatter kunne næsten ikke udtænke et mere spidsfindigt plot end afslutningen på pulje 1 i slutspillet i HTH GO Ligaen. Team Esbjerg møder i Lerpøthallen i Varde Randers HK og skal vinde for at have en chance for at nå semifinalen. Den anden bejler, Nykøbing F Håndbold, spiller på samme tid ude mod København Håndbold, der er sikker på førstepladsen i puljen. Uafgjort i den kamp vil række for Nykøbing.

– Vi har fokus på, hvad vi selv kan gøre noget ved. Efter en forlænget weekend mødte vi til træning mandag, og siden har vi snakket Randers, Randers og Randers. Randers er et hold, der er svært at finde rytmen mod, og som er god til at smide grus i maskineriet hos modstanderne. Det skal vi forsøge at undgå og trække sejren hjem, også selv om det lykkes for dem, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Uanset om en sejr rækker til en semifinaleplads eller ej, skal Team Esbjerg ifølge cheftræneren være i stand til at vinde kampen i Varde, hvor holdet trænede i hallen torsdag og også har den sidste træning fredag.

– På papiret er Randers det svageste af de fire hold i puljen, og slutspillet har vist, at det holder stik. Det vil være enormt nemt at finde undskyldninger i form af, at vi ikke spiller foran vores normale store hjemmepublikum i Blue Water Dokken, men det har vi ikke brug for. De forventede 1.000 tilskuere i Varde vil være en anden ramme, og vi håber at tænde dem. Men vi ved også, at vi skal yde fem procent mere, fordi der ikke er så mange tilskuere til at bære os frem, siger Jesper Jensen.

København Håndbold har blot tabt én kamp i denne sæson i egen hal på Frederiksberg – til Team Esbjerg med en formidabelt spillende Sandra Toft – og Jesper Jensen har tillid til, at denne statistik ikke bliver ødelagt lørdag.

– Jeg er helt sikker på, at København vil lave en god præstation mod Nykøbing. Det er et bedre håndboldhold, og det, tror jeg, rækker til en sejr, siger Jesper Jensen.

Målvogter Ine Stangvik spillede to sæsoner i København Håndbold inden denne sæson, og hun føler sig ligeledes sikker på, at hendes tidligere holdkammerater vil give sig fuldt ud i kampen mod Nykøbing.

– Jeg har skrevet med assistenttræner Troels Banggaard og flere af spillerne, og jeg har det sort på hvidt. København har en historie med Nykøbing efter finalerne i fjor, og det er vigtigt for dem at fortsætte med at præstere godt på hjemmebane, så de kan komme til semifinalerne med momentum og selvtillid. Da jeg kom til klubben, trænede flere af spillerne fra Nykøbing i klubben, fordi de bor i byen. Der er lidt lokalopgør over det, og ingen ønsker at tabe. Så jeg føler mig meget tryg ved, at København vil gøre alt for at vinde, siger Ine Stangvik.

Team Esbjerg har vundet de tre hidtidige opgør mod Randers i denne sæson, to i grundspillet og senest 22-20 på udebane i slutspillet 3. april.

Estavana Polman fik comeback i udekampen mod Nykøbing F Håndbold, men pådrog sig inden pausen en mindre fibersprængning i højre læg og er ukampdygtig igen. Også Maria Mose Vestergaard er fortsat ude af truppen.

Team Esbjergs trup til kampen i slutspillet i HTH GO Ligaen mod Randers HK lørdag den 28. april kl. 16.00 i Lerpøthallen, Lerpøtvej 55, Varde Fritidscenter:

Målmænd: Sandra Toft og Ine Stangvik
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Anne Brinch-Nielsen
Streg: Vilde Ingstad og Mette Gravholt
Bagspillere: Lara González, Ida Bjørndalen Karlsson, Kristina Liscevic, Sofie Blichert-Toft, Lene Østergaard og Laura Kirchhoff Madsen.