Team Esbjerg fandt spillet frem i anden halvleg

21/09 - 2022

Inden Team Esbjerg kom i gang, skulle der gå en halvleg, men herefter viste de også, at der var niveauforskel, da de mødte Skanderborg Håndbold i Kvindeligaen. Efter de første 30 minutter var forspringet nemlig kun på et, men blot 20 minutter senere var gæsterne fra Esbjerg i front med 10, hvilket var nok til at tage sejren med hjem fra Østjylland.

Indledningen var meget blandet. Det lykkedes Team Esbjerg at få skabt en føring, men denne blev aldrig stor. Skanderborg holdt hele tiden fat i gæsterne, der ikke kunne ryste værterne af sig på noget tidspunkt.

Flere gange havde de muligheden for det, men hver gang de kom op på plus tre, fik Skanderborg hentet lidt ind, og dermed blev føringen aldrig stor nok til at knække kampen. Derfor skulle der ske noget andet i anden halvleg.

– Vi snakkede om, at vi skulle skrue lidt på procenterne, så det var ikke det store rent taktisk, vi snakkede om. Vi manglede gnisten og koncentrationen, og hvis man ikke har de sidste 10 procent med sig, så er der ikke langt mellem Skanderborg og Esbjerg i den danske liga, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Udtrykket var meget anderledes efter pausen. Det var nærmest et andet hold, der kom på banen, og det kunne ses på tavlen. Hurtigt fik Team Esbjerg skabt et markant forspring, som værterne ikke kunne svare tilbage på denne gang.

Efter de første 13 minutter scorede Team Esbjerg hele 11 gange, mens de kun lukkede fire mål ind. Denne forskel på banen kørte videre gennem resten af anden halvleg, dog med et esbjergensisk mandskab, der holdt lidt igen.

– Vi kom så ud og scorede på alt, hvor de havde problemer med at få den i mål, og det var så med til at knække kampen. Det kunne godt være sket i første halvleg, men vi var ikke skarpe nok, sagde Jesper Jensen efter kampen.

Da de kom foran med 20-30 med cirka 10 minutter igen var kampen reelt ovre. Skanderborg ramte ind i den overmagt, som de ikke mødte i første halvleg. Derfor betød det ikke noget, at de hentede lidt ind til resultatet 26-33.

Udover resultatet fik holdet også roteret rundt. En lang rejse fra Montenegro sad stadig lidt i benene, og derfor var det godt for holdet, at alle kom i gang, og ingen spillede sig bund. Størstedelen af spillerne fik en halvleg, mens enkelte kom op på 40 minutter. Kun Nora Mørk sad ude, da hun fik lidt velfortjent hvil ovenpå en hård start på sæsonen for hende.

– Med den opstart, som vi har haft med skader, så kunne man sige, at det ville være fint at spille en flot kamp fra start til slut, men vi kom igennem en midtugekamp, hvor ingen spillede meget, og derfor brugte vi ikke for mange kræfter, sagde cheftræneren.

Hvilket er meget godt, for søndag venter et opgør mod Storhamar. Det norske hold kommer med selvtillid, efter de slog HC Lokomotiva Zagreb med hele 37-13 i seneste opgør i EHF Champions League Women. Kampen spilles i Blue Water Dokken klokken 16.