Anden semifinale bliver en skakmatch på en håndboldbane

13/05 - 2024

Når to tophold møder hinanden for syvende gang på en sæson, bliver det småt med taktiske overraskelser. Derfor bliver det en kamp om at finde de små marginaler, som kan tippe fordelen over på Team Esbjergs side. Men hvad kommer Ikast Håndbold til at gøre anderledes? Det er spørgsmålet, som esbjergenserne i øjeblikket stiller sig selv inden anden semifinale i Kvindeligaen.

For efter en storsejr på 11 mål har onsdagens modstander mere, der skal rettes til end Team Esbjerg. Derfor er trænerstaben i øjeblikket i gang med at finde ud af, hvad holdet selv kan forbedre, men også hvad de tror, Ikast kommer til at gøre anderledes.

– Vi har brugt tid på at se, hvad der skete i kampen i lørdags, og gjort os tanker om, hvad vi kan gøre, hvad Ikast kommer med, og hvor vi så kan finde en fordel. Der er lidt et skakspil i gang. Og så handler det også om at huske på, at det er en helt ny kamp, hvor vi starter fra nul igen, siger cheftræner Jesper Jensen.

Forudseenheden har været en del af Team Esbjergs repertoire gennem nogle sæsoner, og derfor føler holdet også, at de er klar til den udfordring.

– Vi plejer at være gode til at fornemme, hvad der skal til, både på og uden for banen. Det håber jeg, at vi kan igen onsdag aften, og så må vi se, om det er nok. For ja, vi vandt og spillede godt i første kamp, men at komme derfra til at skulle vinde i Ikast er stadig svært, siger cheftræneren.

For der kan ikke herske tvivl om, at det bliver et svært opgør denne onsdag, og når det er syvende gang, at de to hold møder hinanden, bliver det de små ting, der kommer til at blive afgørende.

– Vi havde meget stolpe ind i første opgør, så det var marginalerne, der faldt til vores fordel. På målvogterduellen plejer vi også at være godt kørende, så vi håber på at få et nyt forspring der også, men ellers gælder det om at komme med samme energi, og så er der en større sandsynlighed for, at vi kan lykkes med det. Hvis der er den samme selvopofrelse, så er vi nået langt, siger Jesper Jensen.

Skader har desværre været et fokus, og tidspunktet er alt andet et optimalt. Men holdet beviste, at klassen er stor på alle pladser, og derfor skal det ses som et ekstra plus, hvis nogen af dem vender tilbage onsdag aften.

– Vi har bygget mere på vores tro, efter vi var lidt usikre inden. Vi håber stadig, at vi kan få et par folk klar, men det skal være en bonus for os. Ingen skal trække sig, hvis de vender tilbage, og det er det, vi skal have styr på, siger Jesper Jensen.

Han tilføjer, at tiden må vise, hvem der klar, og at de vil blive testet på dagen.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen semifinale kamp 2 mod Ikast Håndbold onsdag den 15. maj kl. 20.30 i IBF Arena.

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad