Koryfæer er i vejen for næste runde i Santander Cup 

18/03 - 2024

Efter sejren over IF 92, Esbjerg står Team Esbjerg nu overfor deres næste modstander i Santander Cup, og det bliver en lidt vanskeligere én af slagsen. To navne på 2. divisionsholdet Jelling fS’s holdkort stikker nemlig ud, men der bør stadig være forskel på niveauet mellem de to mandskaber.

Den opmærksomme læser ville kunne se, at der stadig er tale om femte runde i den danske pokalturnering. Det skyldes, at der er tale om en tilpasningsrunde. Kort og simplificeret fortalt er årsagen, at matematikken ikke helt går op, og der skulle således en ekstra kamp til, og derfor tager Team Esbjerg turen til den gamle kongeby, men det bliver også et gensyn med to spillere, der har båret den røde trøje.

Tove Seest og Mette Gravholt er nemlig med for tirsdagens modstander, og det bliver et sjovt gensyn med to spillere, der var med til at sende klubben i retning af den absolutte top. Både nationalt og internationalt.

– Det bliver lidt hyggeligt og nostalgisk at møde dem. Det er spillere, som har været med til at bringe Team Esbjerg hen til, hvor det er nu, men som nu nok spiller lidt mere hyggehåndbold. Jeg har også snakket med Tove, som siger, at klubben kommer til at gøre lidt ekstra ud af kampen, hvor de kommer med lidt hype, ligesom de gjorde hos IF 92, og det er jo med til at gøre det til en god dag for en lokalklub, siger cheftræner Jesper Jensen.

Udover de to esbjergensiske koryfæer er kendskabet til resten af Jelling-mandskabet meget minimalt. Samtidig kommer holdet også tilbage fra fem dages ferie. En, som de spillede sig til, efter de fik andenpladsen i EHF Champions League Women.

Holdet har derfor ikke trænet meget op til denne kamp. Heller ikke til den efterfølgende kamp, som ligger 24 timer senere mod Bjerringbro, men de ekstra feriedage kommer til at gøre meget større gavn hen over de sidste to måneder i denne sæson, end hvad det kommer til at koste spillemæssigt på den korte bane.

– Vi kommer tilbage efter fem dages pause, og så har vi et taktikmøde inden. Det er pokalkamp med alt hvad dette indebærer, men det bliver også en slags opvarmning inden kampen mod Bjerringbro og hen mod slutspillet, siger cheftræneren.

Af den grund er der heller ikke mange udskiftninger i truppen. Hele førsteholdet tager til Jelling, hvor også ungdomsspilleren Camilla Thorhauge tager med som gardering. Det vil kun være Mette Tranborg og Kathrine Heindahl, der naturligvis stadig er ude med længerevarende skader.

Team Esbjergs trup til kampen i Santander Cup 5,1. runde mod Jelling fS tirsdag den 19. marts kl. 19.00 i Gormshallen 1: 

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Rikke Iversen, Kaja Kamp og Camilla Thorhauge
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad