Alle var vindere i esbjergensisk håndboldfest

15/02 - 2024

Sportsligt var der ikke meget at rafle om, da Team Esbjerg torsdag aften tog den nok korteste udebanetur, som de har været på. Esbjerg IF92 var vært ved 5. runde i Santander Cup, og Kvindeliga-holdet gjort det hurtigt klart, at de ville vinde. Men på sådan en aften i en breddeklub, handler det om så meget mere end resultatet.

Det tog ikke Team Esbjerg meget mere end 10 minutter at lukke kampen. Michala Møller scorede på sit første straffe efter 12 minutter, og så var udeholdet foran med 2-12. Og pauseføringen på 6-24 vidnede også om en klasseforskel på 3. division og den bedste hjemlige liga.

Hvorfor disse kampe har mere end sportslig betydning, skal findes i anden halvleg. Værterne havde gjort ekstra ud af opgøret, og Rørkjærhallen var også godt fyldt med tilskuere, der heppede på begge hold. For hvor ligger tilhørsforholdet i sådan en kamp?

Begge steder mente de, og det var en fornøjelse. De største jubelbrøl kom dog af IF-redninger eller -mål, så måske var der en mindre fordel til dem.

I anden halvleg kæmpede IF92 også bravt, og indledningsvis lykkedes det dem også at hente lidt af det store forspring, som Team Esbjerg havde skabt. Især på en glimrende målvogterpræstation.

Desværre blev Laura Hedegaard skadet i knæet halvvejes inde i anden halvleg, og det tog hårdt på hende. Smerten kunne mærkes blandt tilskuerne. Og på sådan en dag, hvor byen var samlet om en håndboldfest, så var sådan et uheld ubærligt at se på. Men her stod Esbjerg samlet, og Team Esbjergs fysioterapeut var ovre at assistere den uheldige målvogter.

Men showet må fortsætte, og kampen ebbede langsomt ud. Det blev til masser af spilletid til hele Team Esbjerg-holdet, hvor også tre ungdomsspillere fik debut i den røde trøje. Sammen kvitterede de med 11 scoringer. Og så havde Anna Kristensen en af de dage, hvor hun lukkede af med procenter på over 70.

Da kampen sluttede af, gjaldede musikken også ud fra opsatte højttalere, og der blev taget et billede til scrapbogen.

– Jeg håber, at det har været en god dag for IF92, for det har været en god dag for Team Esbjerg. Vi havde tre debutanter, som fik vist sig fint frem, og jeg roste også alle spillere for den indsats, som de leverede. Både de unge, men også de, som er vant til liganiveau og kæmpe store kampe. Så kom de ud i en lokal forening og viste stadig højt niveau, og det var flot, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Han sendte samtidig roser afsted til Esbjerg IF92 for at skabe et arrangement, som gør det hele værd. Også selvom der sportsligt ikke var den store spænding.

– Det var fedt. Det koster energi for os at spille sådan en kamp, men det gør det hele værd, når IF92 har gjort hvad de kunne. Så får dansk håndbold som sammenhæng noget ud af det, sagde Jesper Jensen.

I weekenden bliver det meget anderledes. Søndag skal Team Esbjerg møde Rapid Bucuresti i EHF Champions League Women. Med Ikast åndende i nakken og med en mulighed for at stjæle førstepladsen på sidste runde, er holdet klar til at gå efter sejren. Men det bliver svært, for Rapid spiller for sin overlevelse i turneringen. Kampen går i gang klokken 16.

Kampen i tal:

Esbjerg IF92 – Team Esbjerg 14-41 (6-24)

Målscorere Team Esbjerg: Luciana Rebelo 10, Michala Møller 5 (3), Caroline Gade 5, Anne Tolstrup Petersen 5, Camilla Thorhauge 5, Louise Haandbæk 4, Live Rushfeldt Deila 3, Julie Bøe Jacobsen 2, Mie Bechmann 2.

Topscorer Esbjerg IF92: Sofie Petersen 3.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

Esbjerg IF92: 2

252 tilskuere i Rørkjærhallen