Først er der en udebanekamp mod Horsens…

29/01 - 2024

Tirsdag går den første af to kampe på to dage i gang for Team Esbjerg. Her skal de møde Horsens Håndbold Elite på udebane, og selvom det er en kamp, hvor de forsvarende danske mestre ikke kan tillade sig at slække på procenterne, så har de en kamp i Kvindeligaen igen dagen efter, der spøger.

Opgøret mod Bjerringbro FH fra tidligere på måneden er blevet fastsat til dagen efter, og dermed venter der også en opgave på den anden side af tirsdag aften. Her gælder det for Team Esbjerg om at holde sig til flosklen med en kamp ad gangen og så fokusere på at få sejren over Horsens Håndbold Elite i hus først.

– Det bliver afgørende, at vi kan holde fokus i alle minutter af kampen. Der er også en onsdagskamp, der spiller ind, og vi kan gode forsøge ikke at tænke på den, men hvis man så sparer fem procent af den grund, så kan det gå galt. Og det er en opgave, der er nemmere sagt en gjort, siger cheftræner Jesper Jensen.

Den mentale udfordring er ikke den eneste denne kamp. Horsens Håndbold Elite leverede en stærk første halvleg i seneste møde, hvor der var mere forskel på de to mandskaber i anden halvleg i en kamp, som Team Esbjerg vandt med 42-24.

I det opgør benyttede tirsdagens modstander sig en del af syv mod seks-spillet, og det forventer Jesper Jensen også, at de vil gøre igen, og det bliver én af Team Esbjergs opgaver at stoppe det.

– Vi skal være gode for at få to point. Horsens spiller en del syv mod seks, og det kræver lidt omstilling at spille mod. Det handler om, at vi igen skal præstere, for vi møder hold, der kan spille frit mod os, og som gerne vil drille os, så vi skal være gode til at stå mod det, siger cheftræneren.

Han peger samtidig på, at holdet skal væbne sig med tålmodighed. I de seneste kampe har deres udvikling været vidt forskellige. Mod Ringkøbing lykkedes det hurtigt at skabe et stort forspring, mens det aldrig kom til at ske mod SønderjyskE.

Men ved at holde fokus og skarpheden i spillet, så vil Team Esbjerg få en mulighed for at lukke kampen, og der skal de være kyniske.

– Ved seneste opgør mod Horsens førte vi ikke med mere en tre-fire stykker ved pausen, så vi skal være tålmodige og vente på de muligheder, vi får, og så skal vi være gode til at slå til, siger Jesper Jensen.

Han tager en kampklar trup til Østjylland, hvor kun Kathrine Heindahl og Mette Tranborg ikke er med.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen grundspil runde 18 mod Horsens Håndbold Elite tirsdag den 30. janaur kl. 19.00 i Forum Horsens:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Caroline Gade og Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad