Team Esbjerg skal være klar på fight mod SønderjyskE

26/01 - 2024

Siden SønderjyskE i forrige sæson rykkede op i Kvindeligaen har de været et – set med Team Esbjerg-øjne – til tider ubehageligt bekendtskab. Selvom det er blevet til tre sejre over sønderjyderne ud af tre mulige, har de forsvarende danske mestre måtte kæmpe i flere af opgørene med at få begge point, og holdet skal være klar til, at et lignende scenarie kan opstå igen denne lørdag eftermiddag.

For lørdagens modstander kommer for at jagte de point, som flere gange er gledet ud af deres hænder. Første gang var i fjor, hvor de længe spillede lige op, men hvor Team Esbjerg trak fra til sidst. I denne sæson så det længe ud til, at blive en snitter, men via et godt comeback endte det med en smal etmålssejr til esbjergenserne.

Disse to opgør vidner om et gæstende mandskab, der aldrig giver op, og som gennem disse resultater har fået færden af at få point mod Team Esbjerg. Og det skal holdet være opmærksom på, slår cheftræner Jesper Jensen fast.

– De fighter. De kæmper for tingene, og de er meget bevidste om deres rolle. De giver alle kampe en chance, og det er egentlig ret cool den måde, de spiller mod topholdene på. Det betyder også, at hvis vi ikke er til stede i kampen, så bliver det svært, siger Jesper Jensen.

Samtidig ligger SønderjyskE også lunt i stillingen. Inden lørdagens kamp indtager de i ottendeplads, hvor de ligger et point bag de tre hold over dem. Krydret med en tro på, at de kan lave et resultat i Blue Water Dokken, så er motivationen høj for gæsterne. Og det stiller krav til Team Esbjerg.

– Vi skal spille godt. Vi kunne lige så godt have tabt i vores første møde, hvor vi var presset, så vi skal spille godt. De er dog måske lidt bedre på hjemmebane, end når de spiller ude, men de kommer stadig med et fint hold med en masse ærgerrighed. Især efter de smed point til Bjerringbro på hjemmebane, så vil de sikkert gerne stjæle to point her, siger cheftræneren.

I sidste ende ligger Team Esbjergs fokus på sig selv. Der skal en helstøbt præstation til, for at det kan blive to point. Alle faser af spillet skal bistå i en sejr, og derfor gælder det for holdet om at være koncentreret.

– Vores fokus ligger overalt. Vi gider ikke have en enkelt fase i spillet, hvor vi er gode. Vi vil være gode til det hele. Derfor skal vi spille kampen på vores præmisser og i vores tempo. Vi skal ikke lade dem diktere spillet, siger Jesper Jensen.

Rikke Iversen og Sanna Solberg viste i onsdags, at de er ovenpå igen efter weekenden, og derfor er det kun langtidsskadede Kathrine Heindahl og Mette Tranborg, der ikke er med til lørdagens kamp.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen grundspil runde 17 mod SønderjyskE lørdag den 27. janaur kl. 14.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad