Norske klø sendte Team Esbjerg til tælling

21/01 - 2024

Siden september har Team Esbjerg fløjet på en sky af lutter sejre, men denne weekend faldt de ned med et brag, da Vipers Kristiansand kom til Blue Water Dokken. De tredobbelte forsvarende mester i EHF Champions League Women kom med et sprudlende offensiv ledt an af russiske Anna Yvakhireva og gav danskernes deres andet nederlag i turneringen.

Allerede i kampens indledning var det tydeligt, at den russiske stjernespiller var i hopla. Hun fandt plads, hvor kun hun så den, og selvom hendes afslutninger ikke var helt skarpe, så viste backen, at hun havde en af de kampe.

Derfor var hjemmeholdet også hele tiden på hælene. Vipers havde ingen problemer med at komme frem til fine chancer, mens det kneb lidt mere for værterne. Danskerne fulgte med frem til 6-7, inden nordmændene vandt den næste periode med fem mål.

Et norsk fjeld skulle nu bestiges, og det var en udfordring, som kun blev gjort værre af, at Anna Vyakhireva lykkedes med alle sine aktioner. Team Esbjerg holdt dog en snor i gæsterne, men den blev kappet over hen mod slutningen af de første 30 minutter, hvor Vipers stod for de sidste fire mål, og en pauseføring på 15-21. De første udfordringer lå defensivt, hvor gæsterne nemt kom til scoringer.

I anden halvleg kørte udeholdet videre i samme spor. Anna Vyhkhireva leverede diamanter til stregen, hvis hun ikke lige selv fandt en sprække i defensiven. Og selvom Team Esbjerg kom ind med en gejst, så blev den hurtigt slået ned af et Vipers-hold, der denne eftermiddag var bedre.

Samtidig begyndte Katrine Lunde også at tage fra i målet, og dermed blev føringen kun større. En ny 0-5-periode og der stod nu minus 10 på tavlen. En snitter af de sjældne lurede.

Men holdet fik hevet op i sig selv. En fandenivoldskhed tog fat i truppen i det sidste kvarter. Nok var sejren ude for rækkevidde, men det skulle ikke være på denne måde, at de tabte. Nora Mørk begyndte en periode med to scoringer, der satte lidt gang i Blue Water Dokken igen. Efterfulgt af en Breistøl-bombe og en fra Henny Reistad stod der lige pludselig minus seks på tavlen. Større comebacks er lavet før, og det vidste tilskuerne.

Holdet kæmpede videre og med fem minutter igen gav en Anna Kristensen-redning muligheden for at mindske hullet til minus fire. Lige pludselig kunne Blue Water Dokken lugte et resultat.

Men en teknisk fejl gav i stedet nordmændene kontra, og hvad der kunne have været 31-35 blev i stedet til 30-36. En scoring, der cementerede sejren til gæsterne. Men det var omvendt også et Team Esbjerg-mandskab, der døde med skoene på. Især i det sidste kvarter.

For der var bange anelser undervejs i anden halvleg, hvor Vipers kom foran med 10, men holdet slog ikke op i banen, selvom det ville have været det nemmeste at gøre.

– De var klart det bedste hold i dag. Vi prøvede forskellige ting og prøvede at hænge i med ting, som vi har prøvet og ting, som vi har snakket om, men også ting, som vi ikke har prøvet, og ting, som vi ikke har snakket om. Vi prøvede, og så var den ikke længere. Vipers spillede næsten en perfekt kamp. Lunde stod godt, og de udnyttede alle de fejl, vi lavede. Så vi må bare anerkende modstanderen med en flot præstation, sagde en afklaret cheftræner, Jesper Jensen.

Nederlaget er Team Esbjergs anden i den sæson i Champions League, og på trods af det indtager de stadig førstepladsen i gruppen, da de er bedre end Metz indbyrdes. I hvert fald lidt endnu, for de to hold skal mødes i næste runde i turneringen i Frankrig.

Inden da skal der spilles Kvindeligaen. Ringkøbing Håndbold er modstanderen på onsdag, hvor Team Esbjerg tager turen om til byen ved fjorden. Kampen går i gang klokken 19.