Team Esbjerg førte i seks sekunder, og det var kampens sidste

09/01 - 2024

Så længe man fører til sidst, så skal det nok gå. Og det gjaldt i opgøret mellem Team Esbjerg og Nykøbing F. Håndbold. For gæsterne fra Esbjerg førte kun på ét tidspunkt gennem hele kampen, men det var lige inden haluret hylede for sidste gang, og derfor tog de to point med hjem.

For Team Esbjerg var ikke klar fra start, selvom Jesper Jensen prædikede det forinden i optakten til kampen. Derfor tog hjemmeholdet også teten fra indledningen. De kom foran med fire, inden Nora Mørk sendte det første esbjergensiske mål ind.

Men målet satte ikke gang i gæsterne. I stedet kørte Nykøbing F. Håndbold videre i samme gear, og det var først efter en timeout, at Team Esbjerg begyndte at komme i gang. Men timeouten kom også allerede efter ni minutter og på et tidspunkt, hvor værterne førte 7-2.

Udeholdet kom bedre med, og hullet blev formindsket. Michala Møller gjorde det til 13-11, og der var en chance for, at få kontakt inden pausen, men nogle tekniske fejl gjorde, at det i stedet var Nykøbing F. Håndbold, der udbyggede føringen til 15-11.

– Vi så en smule trætte ud og i vores bevægelser og udtryk. Jeg syntes, at vi havde gjort, hvad vi kunne inden. Spillerne var godt forberedte, og vi var herovre i god tid, men nogle dage er sværere end andre, og det var det i dag, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Noget skulle ske i de sidste 30 minutter, og det gjorde der også. Nora Mørk dirigerede rundt, og kort tid inde i anden halvleg fik de kontakt, da Sanna Solberg gjorde det til 16-15, men de tekniske fejl kom frem igen. Herefter byttede holdene mål.

Med 10 minutter igen lykkede det endelig Team Esbjerg at få udlignet, da først to gange Marit Røsberg Jacobsen-scoringer og én fra Henny Reistad fik sat balance i regnskabet. Men deja-vu ramte, da de tekniske fejl igen ramte udeholdet, mens værterne igen fik skabt en ny to målsføring.

Amalie Milling lukkede dog helt af til sidst, mens Nora Mørk med et halvandet minut fik udlignet til 27-27. I samme angreb fik hjemmeholdet en udvisning, og det kom til at koste dem.

Nykøbing F. Håndbold holdt bolden godt, men med en spiller i undertal løb de tør for muligheder, og det førte til en teknisk fejl med 30 sekunder igen. Og lige pludselig stod Team Esbjerg med chancen for at stjæle to point.

En timeout med 17 sekunder igen og spillet blev sat op. Afslutningen skulle falde lige inden værterne blev fuldtallige, og det skete. Henny Reistad kom frem til muligheden, og hun kunne se målnettet blafre med seks sekunder igen. Første gang Team Esbjerg var foran i kampen.

– Vi kæmpede gennem hele kampen for at holde os inde i opgøret, og ville vi få chancen, så kunne vi også tage den, og vi holdt os inde i kampen til det sidste. Henny scorede nogle vigtige mål, Milling havde nogle gode redning, og sammen med holdånden var det afgørende for, at vi vandt, sagde cheftræneren, der i sammen ombæring sendte roser afsted til modstanderen.

– Nykøbing spillede også en glimrende kamp. De scorede på deres chancer, og vi fik det svært. Det er ingen katastrofe at spille til sidste sekund på udebane mod dem.

Nu venter der en lang bustur hjem, men holdet kan ikke få meget hvil, inden et nyt udebaneopgør venter i Europa. Budapest er målet – nærmere bestemt FTC-Rail Cargo Hungaria. Ungarerne er efter en svag start i EHF Champions League begyndt at røre på sig med uafgjort i Ikast i weekenden. Opgøret går i gang lørdag klokken 16.

Kampen i tal:

Nykøbing F. Håndbold – Team Esbjerg 27-28 (15-11)

Målscorere Team Esbjerg: Nora Mørk 7 (3), Henny Reistad 6, Marit Røsberg Jacobsen 4, Kristine Breistøl 3, Kaja Kamp 2, Michala Møller 2, Live Rushfeldt Deila 2, Sanna Solberg 2.

Topscorere Nykøbing F. Håndbold: Tyra Axnér og Alberte Kielstrup 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Nykøbing F. Håndbold: 2

I SPAR NORD Arena.