Kaja Kamp oplevede et julemirakel – og forlænger med et år

21/12 - 2023

Kaja Kamp oplevede en nærmest eventyrlig udvikling i sin karriere, da hun med kort varsel blev indkaldt til landsholdet til at erstatte den skadede klubkammerat, Kathrine Heindahl, i VM-bronzekampen mod Sverige i søndags. Hun fik debut, scorede to mål på to forsøg og nåede at spille fem pladser i forsvar og angreb, inden hun og landsholdskammeraterne fik hængt en medalje om halsen.

Hun fortsætter også håndboldeventyret i Team Esbjerg ud over denne sæson, idet hun har forlænget aftalen med yderligere et år, så den gælder til 30. juni 2025. Tilbage til landsholdsdebuten.

– Det var magisk, et julemirakel, har jeg fået at vide, siger Kaja Kamp og beretter om forløbet op til debuten:

– Da Jesper (landstræner Jesper Jensen, red.) ringede, sad jeg i sofaen og havde set de to semifinaler sammen med Michala Møller. Da han fortalte, at han ville indkalde mig, blev jeg lidt mere seriøs. Det havde jeg ikke forventet. På kampdagen tog jeg det stille og roligt, selv om det var lidt specielt at varme op foran alle tilskuerne i Jyske Bank Boxen og ikke kende rutinerne på landsholdet. Kampen var lidt op og ned – og spændende. Jeg har altid ment, at publikum skal have noget for pengene.

29-årige Kaja Kamp overgår fra en toårig til en etårig aftale, og det hænger sammen med, at hun ønsker at se, hvordan skiftet til en ny cheftræner, Tomas Axnér, udvikler sig.

– Det eneste nye er, at Tomas kommer. Jeg har hidtil haft en lidt flyvsk rolle og spillet på mange positioner, men den nye træner vil gerne have en større trup, og min rolle bliver anderledes. Passer jeg ind i den, kan jeg få spilletid nok, og hvordan bliver det at få en ny træner? Men det er slet ikke ensbetydende med, at jeg stopper efter et år. Jeg er fortsat glad for at være i klubben, i særdeleshed med pigerne, men også sponsorer og frivillige, som jeg godt kan lide at snakke med og give lidt igen for, hvad de yder, siger Kaja Kamp.

Samme Tomas Axnér glæder sig til at råde over Kaja Kamp i foreløbig sin første sæson i klubben.

– Der skal altid være plads til en spiller som Kaja, der kan spille på flere positioner. Hun er en anderledes og mere bevægelig spillertype, der konstant rykker, og hun er i gang med en fin sæson på et højt niveau. Hun har også vist, at hun kan score flittigt, og så er hendes indstilling og mentalitet et stort plus for truppen, siger Tomas Axnér.

Cheftræner Jesper Jensen har nu gjort brug af Kaja Kamp på begge de hold, han har ansvaret for. Hendes uimponerede indsats i VM-bronzekampen kommer ikke bag på ham. Hun var i nuet den spillertype, han havde brug for til at supplere på flere pladser.

– Kaja er den hybridløsning i både forsvar og angreb, som jeg hele tiden har nydt godt af. Hun er spilintelligent og hurtig til at omsætte ny viden til handling. De få procent, hun mangler i fysik, opvejer hun til fulde med sit engagement og sin fight, siger Jesper Jensen.

Kaja Kamp kom som en upåagtet spiller til Team Esbjerg i sommeren 2020 fra TTH Holstebro. Den status fik hun hurtigt ændret på og fremtræder nu som en spiller, der er svær at undvære i truppen.