Svensk landsholdsfløj vil give alt for Team Esbjerg

16/11 - 2023

Team Esbjerg har indgået en toårig aftale med den svenske landsholdsspiller, Elin Hansson, der nu er på kontrakt i Horsens HE og med virkning fra 1. juli 2024 vil indgå i et makkerskab med Sanna Solberg-Isaksen på venstre fløj.

Elin Hansson spillede indtil sommeren 2022 i Stockholm-klubben Skuru IK, som fik et comeback i toppen af svensk ligahåndbold med et mesterskab i 2021 og en pokaltitel i 2022, inden hun indledte sit første udlandseventyr i den rumænske topklub, SCM Ramnicu Valcea.

– Jeg havde et spændende og lærerigt år i Rumænien, men kunne mærke, at jeg gerne ville tættere på Sverige, og jeg trives nu godt i Horsens og i en kultur, der minder meget om den svenske. Når jeg skifter til Team Esbjerg, kommer jeg til en topklub, der spiller mange hårde kampe og har et stærkt træningsmiljø. Det glæder jeg mig til, siger Elin Hansson.

Hun er som spillertype et godt eksempel på de tovejsspillere, landstræner og kommende Team Esbjerg-cheftræner, Tomas Axnér, foretrækker. Især hendes forsvarsspil på fløjen er på højt niveau, og hun er også en mentalt stærk og træfsikker angrebsfløj, der ikke lader sig på af modgang – men bliver ved.

– Elin er en hårdtarbejdende og seriøs holdspiller, som vil indgå i et makkerpar med international erfaring og gode kvaliteter i begge ender af banen med Sanna Solberg. Som en topklub i Europa skal vi have to gode spillere på hver position, og det får vi på venstre fløj med tilgangen af Elin Hansson, siger Tomas Axnér.

Han har den 27-årige Stockholm-pige med i sin trup til VM i Danmark, Norge og Sverige, en slutrunde, der for både ham og Elin Hansson bliver den femte. Hun debuterede i 2018 og har siden spillet 56 landskampe med 145 scoringer til følge. Tomas Axnér fremhæver Elin Hanssons indsats som eneste venstre fløj ved OL i Tokyo i 2021, som blev hendes gennembrud. Sveriges indledende gruppespil og hovedrunde ved VM spilles i Scandinavium i Göteborg.

Ved siden af håndbold på topniveau har Elin Hansson taget en økonomuddannelse, som hun i et år brugte på et advokatkontor. Under opholdene i Rumænien og Danmark fokuserer hun på den sportslige karriere, hvor hun først vil bidrage til, at Horsens under cheftræner Claus Mogensen kan forløse sit potentiale, og dernæst spille med om medaljer og titler i Esbjerg.

– Jeg har min styrke i forsvaret og kontraspillet, og så er min indstilling at give alt i både kampe og træninger. Jeg vil gerne se det positive i det hele, og jeg vil bidrage til truppen med glæde og positivitet.