Team Esbjerg indtager førstepladsen efter intenst topopgør

12/11 - 2023

Et topopgør i EHF Champions League Women er der altid store forventninger til, og denne søndag eftermiddag leverede Team Esbjerg og Ikast Håndbold en kamp, der var toppen af Europa værdig. Den blev samtidig også markant tættere end de to seneste opgør mellem de to duellanter, hvor det først var til sidst, at gæsterne kunne begynde at juble.

Værterne fra Ikast Håndbold kom nemlig med meget mere i dette opgør end de to seneste, som endte i klare sejre til Team Esbjerg. Der var mere power i deres spil, hvor de blev hjulpet frem af hjemmebanen. De gik mere ind i tacklingerne, og det mærkede Rikke Iversen allerede efter få minutter, da hun fik en tackling i skulderen, som dommerne takserede til to minutter. Det så ud til at gøre ondt på stregspilleren, men hun kom i kamp igen.

Op gennem de første 30 minutter var det dog mest Team Esbjerg i front. Gæsterne fik skabt en føring på et par mål, som Ikast aldrig rigtig helt kunne lukke. Føringen bølgede på mellem et og tre mål, og ved pausen var den på 16-18.

I anden halvleg kom Ikast med endnu mere fart, og denne gang fik de lukket hullet. De kom også foran med en enkelt, inden Team Esbjerg igen fik de sidste procenter ind i spillet, som var med til at reetablere en ny føring på et par mål. Her var Amalie Milling udslagsgivende, og hun var med til at give Team Esbjerg den overhånd, da hun lukkede mere og mere af, som kampen skred frem.

Med syv minutter igen scorede Kaja Kamp til 29-32, men intet var afgjort, selvom føringen gav en lille buffer. For hjemmeholdet kæmpede videre og fik sat to mål ind i træk, inden holdene byttede mål.

Med et halvandet minut igen gjorde Kristine Breistøl det til 33-35. Værterne havde nu travlt, og de kom også frem til en god chance, men Milling fik med sin sidste redning i kampen lukket af. Ikast gik op i helbanepres, og en teknisk fejl gav en reducering med 20 sekunder igen.

Team Esbjerg bevarede dog koldblodigheden, og de fik løbet tiden ud, og så var det irrelevant, at Rikke Iversen brændte, da tiden løb ud lige efter.

Sejren forløb meget anderledes end de to første kampe, men det var der også en klar grund til, mente cheftræner Jesper Jensen.

– Ikast har bare et godt hold, og så er den ikke så meget længere. Vi gjorde mange gode ting, men der var måske lige nogle enkelte, individuelle ting, hvor vi lige faldt på nogle koncentrationsfejl i nogen perioder. Vi havde meget godt styr på, hvad vi gerne ville, men så var det ikke lige altid, at det lykkedes. Og så var der også nogle gode individuelle præstationer fra Ikast, som gjorde, at vi ikke fik slået et hul, sagde Jesper Jensen.

Han pegede også på Amalie Millings præstation i målet. Målvogteren sluttede med en redningsprocent på 41 med 16 redninger, og det var en af årsagerne til, at det var gæsterne, der tog sejren.

– Normalt står vi ikke og roser hinanden individuelt efter kampen inde i omklædningsrummet, men det var stærkt, at hun gik ind og leverede på en Champions League-udebane, og efter Anna Kristensen har fået så meget ros henover de seneste dage. Det var ikke fordi, at Anna stod dårligt, men vi har også set, hvad Amalie leverer til træning, hvor de står lige godt, så vi var ikke overrasket over hendes præstation. Derfor var vi også rolige over at sætte hende ind allerede efter et kvarter, sagde cheftræneren.

Med sejren rykker Team Esbjerg op på førstepladsen i gruppen. Efter syv runder er gruppespillet nu også halvvejes, og derfor betyder føringen i gruppen meget. Men det kan allerede ændrer sig i næste runde, hvor Ikast gæster Blue Water Dokken. Her vil en sejr få endnu større betydning.

– Det er en meget afgørende kamp, for hvis vi kan få point i den, er vi bedre indbyrdes, og kan vi vinde, er vi foran med fire point samtidig med vi er bedre indbyrdes, hvilket svarer til fire og et halvt point, så det kan blive meget afgørende for vores chancer om at blive etter eller toer i puljen, sagde Jesper Jensen.

Inden venter der dog en kamp i Kvindeligaen. Opgøret er det sidste den turnering, inden der holdes slutrundepause. Team Esbjerg er ubesejret og kan med en sejr holde afstanden ned til Odense og Ikast på fire point hen over julen. Kampen er mod Silkeborg-Voel KFUM og spilles i Søhøjlandet onsdag klokken 18.30.

Kampen i tal:

Ikast Håndbold – Team Esbjerg 34-35 (16-18)

Målscorere Team Esbjerg: Nora Mørk 8 (3), Henny Riestad 8, Kristine Breistøl 7, Sanna Solberg 4, Kaja Kamp 3, Michala Møller 2, Luciana Rebelo 2, Kathrine Heindahl 1.

Topscorer Ikast Håndbold: Marketa Jerabkova 8 (2).

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Ikast Håndbold: 3

I IBF Arena.