Første af fire Ikast-kampe er med Final4 som præmie

31/10 - 2023

Team Esbjerg og Ikast Håndbold står over for tre spøjse uger. Hen over deres næste seks kampe er fire af dem i direkte duel mod hinanden. Den første er i Santander Cup, hvor kvartfinalerne i denne uge skal spilles. Vinderen går videre til Final4, og derfor er der allerede meget på spil i det første af de fire opgør.

Denne specielle situation er opstået, idet de to hold også spiller i samme gruppe i EHF Champions League. Og her skal de møde hinanden to gange i træk. Tilfældigvis skal de også møde hinanden i Kvindeligaen, ligesom de blev trukket sammen i Santander Cup, hvilket cheftræner Jesper Jensen tror, begge gerne ville have været foruden, da begge klubber ønsker at komme i Final4.

– At komme i Final4 betyder altid meget. Det er jo det, som vi meget gerne vil. Det er så bare ærgerligt, at vi skal møde så godt et hold på udebane. Det er første- og andenpladsen i ligaen, som møder hinanden. Det er som det er, men vi havde håbet på en anden modstander, hvilket jeg også tror, at de havde, siger Jesper Jensen.

Det er nemlig to tophold, der står overfor hinanden onsdag aften. Team Esbjerg er som dobbelt forsvarende mestre i turneringen igen med fremme – Ikast var med forrige år ved Final4, mens de snublede i kvartfinalen i fjor.

Men denne sæsons Ikast-hold er blevet stærkere. I Champions League vandt de deres fem første kampe, og i Kvindeligaen har de besejret Odense Håndbold på udebane. Tilknytningen af Marketa Jerabkova har tilføjet endnu en dimension til et i forvejen stærkt mandskab.

– Tilkomsten af Jerabkova har løftet dem, og flere af de andre spillere har også løftet deres niveau. Sarah Iversen står stærkere på stregen, og så har Julie Scaglione bygget mere på, så det er bare et bedre hold end de seneste sæsoner, siger cheftræneren.

Dermed tegner det til at blive et brag af en kamp. De to mandskaber har gennem de seneste sæsoner spillet mange drabelige kampe, hvor de individuelle kvaliteter og aktioner, har fået folk til at måbe i benovelse. Og det sker sikkert igen onsdag aften i Ikast.

– Som altid bliver det et spændende og intenst opgør med mange gode individuelle præstationer fra to hold, der står godt til hinanden, siger Jesper Jensen.

Cheftræneren regner med, at alle er klar til opgøret. En kamp, hvor vinderen kan se frem til at deltage i Final4-stævnet mellem jul og nytår.

Team Esbjergs trup til kampen i Santander Cup 1/4-finale mod Ikast Håndbold onsdag den 1. november kl. 20.30 i IBF Arena, Ikast:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Rebelo og Henny Reistad.