Team Esbjerg fandt takterne i anden halvleg

28/10 - 2023

Spillet i første halvleg var lidt usammenhængende og med manglende fokus for Team Esbjerg. Men i anden halvleg havde de skruet lidt mere op for energien, og det var nok til at trække afgørende fra KGHM MKS Zeglebie Lubin i EHF Champions League Women-opgøret i Polen, hvor de tog hjem med en sejr.

Team Esbjerg lignede et mandskab, der lige skulle ind i kampen denne lørdag eftermiddag i Polen. Første halvleg blev hvert fald rodet, og ofte lidt usammenhængende.

Offensivt var der ikke de store problemer, men på grund af små koncentrationssvigt blev der smidt enkelt bolde væk. Det blev dog stadig til 17 mål i de første 30 minutter, hvilket er ganske udmærket.

De største udfordringer lå i defensiven, hvor koncentrationssvigtene var oftere og større. Det var ikke med til at give Amalie Milling de bedste forudsætninger, alligevel fik målvogteren flere fine redninger ind, der var med til at skabe en dansk føring i første halvleg på tre mål.

I anden halvleg var spillet meget mere flydende. Tålmodigheden i angrebet var større, og det skabte mange gode muligheder, som holdet udnyttede gang på gang.

Defensiven løftede sig også op, og det var med til at give mange gode kontramuligheder, hvor Team Esbjerg viste god skarphed. Redningerne kom der også flere af, og derfor nærmest eksploderede føringen i de første 12 minutter.

Danskerne vandt perioden med syv mål, og så virkede kampen til at være knækket. Derfor kom Luciana Rebelo også på banen til sin Champions League-debut, og hun kom også på måltavlen i en kamp, hvor de to point kom i hus, og der blev sparet på flere bærende kræfter.

– Det var forventeligt og menneskeligt, at vi lige skulle ind i kampen. Sådan er det, når man møder en modstander, som man ikke har mødt før, og som vi havde en fornemmelse af, at vi var bedre end. Vi kom til pausen med plus tre, og det var ikke noget, vi gik i panik over. Vi fik rettet til, og så fik vi slået hullet, sagde cheftræner Jesper Jensen om weekendens kamp.

Han tager samtidig med sig, at flere spillere kom ind og gjorde god figur.

– Vi kan tage det med fra kampen, at vi har evnen til at holde et højt bundniveau, og vi kan ændre ting hen ad opgøret. Henny kom samtidig ind og fik nogle minutter, og det gjorde Lucy også, så det var alt i alt en god dag, sagde cheftræneren.

Næste kamp er på onsdag, og hvilken en! Santander Cup-kvartfinalen skal spilles i Ikast mod Ikast Håndbold, hvor vinderen går i Final4. Et finalestævne Team Esbjerg har vundet de to seneste år. Kampen spilles klokken 20.30 i IBF Arena.

Kampen i tal:

KGHM MKS Zeglebie Lubin – Team Esbjerg 26-36 (14-17)

Målscorere Team Esbjerg: Michala Møller 7, Nora Mørk 5 (4), Kaja Kamp 4, Rikke Iversen 4, Anne Tolstrup Petersen 4, Henny Reistad 3, Julie Bøe Jacobsen 3, Luciana Rebelo 2, Marit Røsberg Jacobsen 2, Sanna Solberg 2.

Topscorer KGHM MKS Zeglebie Lubin: Karolina Kochaniak-Sala 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

KGHM MKS Zeglebie Lubin: 2

I Hala RCS Lubin.