Team Esbjerg står et andet sted siden Super Cup-nederlag

23/10 - 2023

Odense Håndbold fik skovlen under Team Esbjerg i klubbernes første møde i denne sæson. Nederlaget i Super Cuppen i august ligger dog så langt tilbage, at det nærmest kan føles som to andre hold, der onsdag aften møder hinanden i et topbrag i Kvindeligaen.

De to mandskaber kæmper igen i denne sæson om at indtage førstepladsen i den danske liga. Inden dette opgør er det Team Esbjerg på toppen med otte sejre ud af otte mulige, mens Odense er gået fra banen med opløftede arme i syv af deres kampe.

Gennem de seneste sæsoner har de direkte dueller mellem hinanden ført til, at vinderen har kunnet tage førstepladsen i grundspillet. Dette kan også gøre sig gældende i år. Af den grund bliver det allerede et nøgleopgør, som skal spilles tidligt på sæsonen.

– Odense har leveret stor stabilitet i de første måneder af denne sæson, hvor de har hentet mange point. Det er to internationale tophold, som vi kan være stolte over at have i Danmark, som nu støder hovederne sammen. Nu får vi en mulighed for at rykke fire point fra dem i ligaen, og det vil være et udgangspunkt, vi næsten ikke havde turde drømme om på nuværende tidspunkt, siger cheftræner Jesper Jensen.

Men hvis det skal blive til en esbjergensisk sejr, kræver det naturligvis en stor præstation. Og især én ting, skal holdet have i alle kampens 60 minutter.

– Jeg håber, at det kan blive en kamp ligesom den mod FTC. Intensiteten kom i højsæde, vi skulle kæmpe for hvert eneste mål og der kom nogle gode individuelle præstationer, hvor vores forhåbentlig bliver bedst. Men til at begynde med skal vi have samme intensitet, som i kampen i søndags, siger Jesper Jensen.

Derfor kommer holdet næppe til at skulle se for meget tilbage på deres seneste opgør mod Odense. Meget er sket siden den kamp, hvor fynboerne løb med sejren og årets første pokal. Også for Team Esbjerg, der har fået bygget fundamentet op. Et fundament, der i øjeblikket står stærkt og som er årsagen til førstepladsen i Kvindeligaen.

– Man lærer jo altid lidt i de kampe, men kampen var ikke repræsentativ for os, i forhold til hvor vi står nu. Vi kommer i stedet til at kigge på, hvad de har leveret op til. De er også blevet bedre, og de er blevet mere sammenspillet, siger Jesper Jensen.

Henny Reistad var ikke med mod FTC i weekenden, og hendes tilstand er stadig dag til dag.  

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen grundspil runde 9 mod Odense Håndbold onsdag den 25. oktober kl. 20 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad