Sidste sæsons skuffelse bliver rusket op fra glemmebogen

21/10 - 2023

Med et sekund igen sank Team Esbjergs håb sammen. Knæene kunne ikke bære den enorme skuffelse, som lige var hændt, og hovederne hang i tristhed. Nederlaget til FTC-Rail Cargo Hungaria i semifinalen i EHF Champions League Women i fjor med et mål kan stadig gøre ondt hos mange, selvom det er flere måneder siden.

Søndag gæster ungarerne Danmark i endnu et opgør i den internationale turnering. Meget er sket siden den skæbnesvangre dag i Budapest, og Team Esbjerg står klar til at få bugt med det spøgelse, som blev skabt på Donaus bredde.

De to hold har for vane at møde hinanden i Champions League, og disse kampe bliver ofte tætte og med stor intensitet. Cheftræner Jesper Jensen spår også, at det vil ske igen denne søndag.

– Det bliver en svær kamp. Vi har haft mange drabelige opgør mod dem, hvor det sjældent er blevet afgjort med mere en to overskydende mål. Det kommer til at være en kamp med høj fysik og et Champions League-opgør på højt niveau med stor intensitet, siger Jesper Jensen.

Spådommen kommer efter en god start for danskerne i den europæiske turnering, mens søndagens gæster ikke har fået gang i den endnu. Et point står de noteret for efter de fire første kampe, og derfor kan en sejr gå hen at få stor betydning.

– Hvis vi kan vinde over dem, så har vi distanceret dem, og så tror jeg ikke, at de kan indhente os, da de også har mange svære kampe resten af gruppespillet. Men jeg er bevidst om, hvor svært det bliver at vinde, siger cheftræneren.

For selvom FTC ikke har fået en god start på turneringen, viser listen af spillere i truppen, at de stadig har meget at skyde med. Stammen fra holdet, der tabte finalen i Champions League i sidste sæson, er stadig de bærende kræfter denne sæson. Samtidig har de også fået et dansk islæt i form af Allan Heine, der er cheftræner.

Derfor kræver det en stærk præstation, hvis Team Esbjerg skal holde fast i toppen af gruppen.

– Vi skal spille rigtig godt. Det er et FTC, der ikke har hentet så mange point, som ventet, men de har spillere med verdensklasse på alle positioner. Så vi skal spille godt, og forhåbentlig kan vi lave en intens stemning inde i Blue Water Dokken, så der bliver lagt pres på dem, siger Jesper Jensen.

Kathrine Heindahl og Henny Reistad var ikke med i opgøret mod Skanderborg. Stregspilleren forventes at være med på søndag, mens nordmanden er mere dag til dag.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women, gruppespillet 5. runde mod FTC-Rail Cargo Hungaria søndag den 22. oktober kl. 16.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Caroline Gade og Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad