Team Esbjerg tager sjette sejr på stribe i Kvindeligaen

04/10 - 2023

Heller ikke Aarhus United kunne sætte en kæp i hjulet på Team Esbjergs fornemme stribe af sejre i Kvindeligaen. Selvom århusianerne kæmpede for det og var godt med i de første 30 minutter, skruede gæsterne op for tempoet i de sidste og tog sjette sejr med hjem i bussen på stribe.

Team Esbjerg var dog et hold, der lige skulle i gang. Første halvleg indledte ellers med tre røde scoringer, men herefter kom Aarhus United tilbage igen med tre mål i træk, og sådan forløb meget af kampen.

Hele tiden var det gæsterne i teten, men når de så slippede for gassen og koncentrationen, blev hjemmeholdet lukket ind. Det bølgede frem og tilbage, men heldigvis oftest frem. Team Esbjerg var nemlig det førende mandskab.

– Når vi spillede godt og koncentreret, så havde vi et overskud i forhold til dem, men der var også perioder, hvor vi ramte det, vi gerne ville. Vi droppede lidt og gav nogle mål væk, men som jeg også sagde i optakten, så er det svært at hold fokus i hele kampe i disse onsdagskampe på udebane, sagde Jesper Jensen efter kampen.

Flere gange havde Team Esbjerg muligheden for at trække afgørende fra allerede i første halvleg. Den hed plus fire nogle gange og en enkelt gang plus fem, men Aarhus United var hele tiden inde for rækkevidde. Også i pausen hvor det var plus fire til esbjergenserne.

I anden halvleg så det ud til, at gæsterne fik slebet koncentrationen nok til at skabe det afgørende forspring. Amalie Milling tog godt fra i målet, og skarpheden i angrebet kunne man skære sig på.

Kaja Kamp gjorde det til 13-20, efter den stærke indledning, men igen slap koncentrationen ikke til mere.

– Da vi så kom foran igen, slap koncentrationen lige lidt igen, og så kom de op på minus fire, og det var lidt unødvendigt. Men sådan er det med programmet for tiden med to kampe i ugen, sagde cheftræneren.

Holdet fandt dog fokus hen mod slutningen igen. Muligvis slap håbet også op for værterne. Marit Røsberg Jacobsen gjorde det til 17-23, og meget tættere kom hjemmeholdet ikke igen på en sejr. Til sidst kunne Luciana Rebelo sætte sin første og eneste scoring i kampen ind, netop som haluret lukke kampen.

Seks runder inde i årets Kvindeliga har Team Esbjerg stadig maksimumpoint. På lørdag venter sidste kamp, inden en landsholdspause. København Håndbold gæster Blue Water Dokken, og de vil gerne fjerne esbjergensernes status som ubesejret. Noget de har gjort tidligere på sæsonen. Kampen går i gang klokken 14.

Kampen i tal:

Aarhus United – Team Esbjerg 23-32 (10-14)

Målscorere Team Esbjerg: Nora Mørk 7 (2), Marit Røsberg Jacobsen 6, Henny Reistad 4, Kaja Kamp 3, Michala Møller 3, Kathrine Heindahl 3, Caroline Gade 1, Luciana Rebelo 1, Rikke Iversen 1, Kristine Breistøl 1, Anne Tolstrup Petersen 1, Julie Bøe Jacobsen 1.

Topscorer Aarhus United: Sophia Snogdal 6 (1)

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Aarhus United: 0

I Djursland Bank Arena.