Ny midlertidig hjemmebane kan koste procenter

25/09 - 2023

En stor dartturnering har forvist Team Esbjerg væk fra Blue Water Dokken onsdag aften. I stedet er Vestjysk Bank Sportium i Varde blevet hjemmebane i opgøret mod Horsens Håndbold Elite i Kvindeligaen, og skiftet væk fra de vante omgivelser på Gl. Vardevej kommer til at koste lidt, erkender cheftræneren.

For i weekenden mærkede holdet, hvor vigtig Blue Water Dokken er. Over 2000 tilskuere var med til at sætte et pres på modstanderen, som førte til, at Team Esbjerg tog en vital sejr i EHF Champions League Women.

– Forhåbentlig kommer skiftet til at betyde så lidt som muligt. Blue Water Dokken er en god hjemmebane, og vi kommer til at mangle nogle procenter fra tilskuerne, da der ikke kan være så mange i hallen i Varde. Det skal vi så kompensere for inde på banen, siger cheftræner Jesper Jensen.

Modstanderen onsdag er Horsens Håndbold Elite, der indtil videre står noteret for to point efter de første fire runder i Kvindeligaen. Respekten for de østjyske gæster er stadig stor, selvom de muligvis ikke har fået den bedste start på denne sæson.

– De har fået en træner i Claus Mogensen, som er god til at skabe struktur, og det er måske det, som de trænger til, for de har mange gode spillere med et højt niveau. De har måske fået en svagere start, end de havde forventet, men det tager også tid med en ny træner. Vi skal så bare håbe på, at de ikke rammer en optur mod os, siger cheftræneren.

Heldigvis er Team Esbjerg begyndt at ramme en lille optur. Kathrine Heindahl, Henny Reistad og Kristine Breistøl spillede sig ud i weekenden, og dermed lader det til, at septembers skadeudfordringer er ved at være overstået.

Holdet kan dermed begynde at se mere fremad i stedet for at kigge på lappeløsninger og eksperimenter, der ikke kan holde på den lange bane.

– Vi er ved at være der, hvor vi gerne vil være. Vi ved, hvad vi gerne vil arbejde hen mod, men vi har ikke trænet meget hen mod det, for vi har måttet lappe lidt til træningerne og til kampene. Men det tyder på, at vi er på vej tilbage, og intensiteten i kampen mod Metz (i weekenden, red.) var til stede, siger Jesper Jensen.

Marit Røsberg Jacobsen slog hovedet i Champions League-opgøret i weekenden, og derfor vil hendes tilstand blive observeret. Henny Reistad havde også nogle problemer, men det skulle være i den mindre afdeling. Cheftræneren tror, at alle spillere er klar til kamp.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen grundspil runde 5 mod Horsens Håndbold Elite onsdag den 27. september kl. 18.30 i Vestjysk Bank Sportium, Varde:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad