Stolt cheftræner fuld af lovord efter arbejdssejr

13/09 - 2023

Uheldene har i den seneste uge ramt Team Esbjerg i seneste uge med flere småskader, men disse fik ikke en større indvirkning på spillet, da esbjergenserne tog deres tredje sejr ud af lige så mange mulige i Kvindeligaen. Denne gang var det Ringkøbing Håndbold, som måtte tage hjem med et nederlag.

Foruden Mette Tranborg sad Henny Reistad og Kathrine Heindahl også ude. Derfor var det et decimeret mandskab med 12 spillere på holdkortet, der skulle møde gæsterne fra nord.

Motoren skulle også lige i gang, inden der blev lukket op. Ført an af en velspillende Nora Mørk, fik offensiven hurtigt fundet takten, der blev udslagsgivende for at Team Esbjerg fik skabt et forspring i første halvleg.

Forspringet kom først hen mod slutningen af de 30 minutter. Ringkøbing fulgte med hen til 10-9, inden hjemmeholdet med fire mål i træk, fik sat streg under kvaliteten i Team Esbjerg-truppen. De gik også til pause med en føring på 19-13, og det var med til at tage pusten for gæsterne.

For efter pausen virkede opgaven for dem for stor. Tempoet fra værterne blev kun hurtigere, som kampen skred frem, og det blev til sidst for meget for Ringkøbing. Føringen blev kun udbygget, og med omstændighederne taget i betragtning, var det en stolt cheftræner, der kun have rosende ord til truppen.

– En etmålssejr havde også været fint for os. Vi vidste godt, at vi var presset i dag på vores ressourcer med to stregspillere og tre bagspillere, og jeg syntes bare, det var en virkelig flot indsats, som jeg ikke tror vil blive anerkendt udefra, fordi det er Team Esbjerg mod Ringkøbing, så selvfølgelig skulle vi vinde, men med de ressourcer, vi manglede i dag, var det en virkelig flot indsats, sagde Jesper Jensen efter kampen.

Cheftræneren gjorde også en dyd af at fortælle holdet, at denne indsats skulle de være stolte over. En sejr på 14 mål er godt uanset modstanderen i Kvindeligaen, og den kommer på trods af tre skader og en Kristine Breistøl, der ikke spillede med i angrebet.

– Efter kampen sagde jeg til dem, at jeg ikke tror, de vil få så meget ekstern ros, men den skulle de have internt. Jeg syntes, at det var i den grad fortjent, at de fik et kæmpe skulderklap for indsatsen. Alle bød ind og præstede, og vi stod virkelig sammen som hold i dag, sagde Jesper Jensen.

Holdet kan tage oplevelsen med i bagagen, for første udlandstur i år venter denne weekend. Krim Mercator Ljubljana er anden modstander i EHF Champions League Women. Et vigtigt opgør, hvor en sejr vil sætte søndagens modstander – der også er en af de store direkte konkurrenter i gruppen – lidt bagud. Kampen går i gang klokken 14.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Ringkøbing Håndbold 36-22 (19-13)

Målscorere Team Esbjerg: Kaja Kamp 8, Michala Møller 7, Nora Mørk 7 (1), Rikke Iversen 5, Julie Bøe Jacobsen 4, Marit Røsberg Jacobsen 3, Caroline Gade 1, Anne Tolstrup Petersen 1

Topscorer Ringkøbing Håndbold: Cecilie Bjerre 7

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Ringkøbing Håndbold: 2

1621 tilskuere i Blue Water Dokken