Team Esbjerg lægger ud med to europæiske point

10/09 - 2023

Intensiteten var høj gennem hele opgøret mellem Team Esbjerg og CS Rapid Bucuresti. Gæsterne fra Rumænien gav hjemmeholdet kamp til stregen i EHF Champions League-kampen. Til sidst var det dog danskerne, der kunne juble over en premier-sejr.

Værterne skulle dog først lige ind i opgøret. Offensivt spillede det fint, men defensiven hang lidt efter, og derfor var det også Rapid Bucuresti, der indledningsvis fik skabt en føring.

Som kampen skred frem fik Team Esbjerg dog tilpasset sig i forsvaret. De mange kryds og indspil fra rumænerne blev lukket ned, og hjemmeholdet kom bedre med i kampen, anført af en Kristine Breistøl, der havde indstillet sigtekornet denne søndag eftermiddag.

To mål fra den norske skytte gav en føring på 12-10, hvilket førte til en rumænsk timeout. De fik udlignet kort tid efter, men resten af halvleg sad Team Esbjerg på. Fire danske scoringer i træk gav en føring på 16-12 ved pausen.

– Vi havde egentlig forventet skud udefra, men der kom ingen, så vi skulle lige vurdere, hvor højt vi egentlig skulle dække på deres skytter. I dag var det mere mand-mand og på ydersiden. Så det, vi egentlig havde set, måtte vi justere, så de ikke lavede for mange indspil til stregen, sagde Rikke Iversen efter kampen.

Efter pausen fortsatte det høje tempo i kampen. Rumænerne fulgte med i begyndelsen og kom også tættere på. Anne Tolstrup Petersen gjorde det til 23-18 ude fra fløjene, og i angrebet efter kom dagens detalje ude fra den anden fløj.

Med en arm oppe var Team Esbjerg presset til en afslutning. Sanna Solberg tog frikastet, men hun valgte at skyde på mål. Det overraskede gæsterne målvogter, der ikke kunne nå at reagere.

Målet kunne havde taget pusten ud af gæsterne, men det gjorde den ikke. De hang i, og selvom Michala Møller hamrede to kasser ind i slutminutterne, tonsede gæsterne videre. Rikke Iversen gjorde det til 30-26 med to minutter igen, og da Anna Kristensen lavede to pragtredninger i angrebet efter, der dog stadig endte med et rumænsk mål, var kampen afgjort til Team Esbjergs fordel.

– Jeg føler, at vi kunne have vundet med mere. I kampens afslutning kunne vi have trådt mere frem, men også forsvarsmæssigt skulle vi have lukket færre mål ind. Men alt i alt er det vigtigt, at vi kommer godt fra start i Champions League med to point, sagde Rikke Iversen, der sendte tre mål i kassen.

Også cheftræner Jesper Jensen så mange gode takter fra holdet.

– Det var bare en fed håndboldkamp. Der var et højt niveau fra begge hold, og Rapid Bucuresti spillede meget bedre, end det vi har set, og det var suverænt deres bedste kamp i år, og man kan virkelig se de klassespillere, som de har. Vi spillede med en stor intensitet, og første halvleg var flot afviklet, hvor vi holdt et konstant pres på dem i 30 minutter. Der er meget, vi kan tage med, for det var vores bedste kamp i år, hvor vi præcist kan gå ind at se, hvad der skal til for vinde over det bedste, sagde cheftræneren.

Næste kamp for Team Esbjerg er på onsdag. Her er modstanderen Ringkøbing Håndbold, der gæster Blue Water Dokken. Kampen går i gang klokken 18.30.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – CS Rapid Bucuresti 30-28 (16-12)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 6, Henny Reistad 6, Marit Røsberg Jacobsen 4, Kaja Kamp 3, Rikke Iversen 3, Michala Møller 2, Nora Mørk 2 (1), Sanna Solberg 2, Anne Tolstrup Petersen 1, Julie Bøe Jacobsen 1.

Topscorer CS Rapid Bucuresti: Sorina Maria Grozav 6 (4)

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

CS Rapid Bucuresti: 4

2141 tilskuere i Blue Water Dokken