Team Esbjerg straffede københavnske fejl

06/09 - 2023

11 kontramål stod Team Esbjerg noteret for efter de første 30 minutter i Kvindeliga-opgøret mod Ajax København. De mange mål kom fra et utal af tekniske fejl fra hjemmeholdet, som gæsterne fra Vestjylland var hurtige til at udnytte. Kontraerne var også årsagen til, at pauseføringen lå på hele 14 mål, og herefter kørte gæsterne sejren hjem.

Op til onsdagens kamp havde cheftræner Jesper Jensen udtalt, at han håbede på, at holdet kunne skabe en tidlig føring, som de ville kunne holde hjem velvidende, at Ajax vil komme med deres store intensitet. Heldigvis for udeholdet blev trænerens håb en realitet.

Allerede i kampens indledning fik Team Esbjerg skabt et forspring, som Ajax ikke kunne lukke. Hjemmeholdet lavede seks tekniske fejl, inden de kom på måltavlen, og her stod gæsterne allerede noteret for fem mål. Føringen blev kun større, da Anna Kristensen og Amalie Milling viste sig fra sine gode sider med flere redninger.

Efter et kvarter var Team Esbjerg kommet foran med 10, og det blev udbygget frem til halvlegens slutning med fire yderligere mål.

– Der var forskel på de to mandskaber i dag. Vi stod godt i forsvaret, og de havde svært ved at score. Milling begyndte godt i målet, vi fik skabt et stort forspring, og så var kampen mere eller mindre ovre, sagde cheftræner Jesper Jensen.

I anden halvleg faldt tempoet lidt i det esbjergensiske spil, og det blev også til en del tekniske fejl. En stor føring skaber ro, men det kan også skabe for meget ro, hvilket sandsynligvis var årsagen her. Føringen forblev i det tocifrede og blev udbygget til en sejr på 18-39.

– Vi var meget mere kyniske i vores spil i dag. Vi havde også udfald, men det er svært ikke at have, når man fører med 15 mål. Det var en flot kamp, og der var plads til småfejlene. Samtidig skal man også anerkende, at vi vandt over en ligamodstander med mere end 20 mål. Det er flot, og det er også med til at give spillerne en følelse af, at tingene går den rigtige vej, sagde cheftræneren.

På søndag står en en ny udfordring foran Team Esbjerg. Rapid Bucuresti gæster Blue Water Dokken i årets første EHF Champions League Women-kamp. Rumænerne spillede sig frem til kvartfinalen i sidste års turnering, hvor de tabte til de senere vindere fra Vipers Kristiansand. Opgøret går i gang klokken 16.