Sidste års sejr kan stadig bruges mod nyt Odense-hold

29/08 - 2023

Det endte i vestjysk triumf, da Team Esbjerg og Odense Håndbold sidste år mødtes i Sparekassen Danmark Super Cup i Aalborg. Titlen blev den første af tre, som Team Esbjerg vandt det år, og selvom der på en sommer er sket mange ændringer, mener cheftræner Jesper Jensen, at opgøret stadig kan bruges til at skabe ny succes.

Især hos onsdagens modstander, Odense, blæser der nye vinde. Ny træner i form af Ole Gustav Gjekstad, der har vundet de tre seneste udgaver af EHF Champions League med norske Vipers Kristiansand, er kommet til.

Også på spillerfronten er der kommet mange ny ansigter ind, men basen med Althea Reinhardt, Mie Højlund og Dione Housheer er stadig til stede, og derfor vil Odense altid være et mandskab med et højt niveau, erkender Jesper Jensen.

– Jeg synes, at vi kan bruge sidste års sejr til noget. Så ved jeg godt, at det er et nyt koncept og nye spillere, som Odense kommer med, men det viser, at det, vi har lavet mod dem tidligere, har fungeret, og det giver en god ballast i, at vi ikke skal opfinde en hel masse nyt, siger cheftræneren.

Hvordan Odense kommer til at spille og hvordan deres koncept bliver under en ny træner, er endnu uvist. De har spillet én kamp i Santander Cup, hvor de vandt over SønderjyskE med 10 mål.

Men netop denne uvidenhed kan gå hen at blive afgørende, hvis Team Esbjerg igen kan komme sejrrigt ud af opgøret. At spille mange nye spillere samme tager tid, og i modsætning til Odense har Team Esbjerg kunnet holde en kontinuitet i truppen. Disse kontraster bliver onsdag aften sat op over for hinanden.

– De kommer til at være mere velforberedte på os, end vi på dem, men vi er mere sammenspillet, og det bliver afgørende. Vi skal kunne udnytte, at vi kender hinanden bedre. Vi har et godt billede af, hvordan vi skal spille, men vi er også mere på bar bund, hvad de kommer med, siger Jesper Jensen.

Samtidig er det også kun den anden kamp på en sæson, hvor begge hold med stor sandsynlighed skal spille hen mod 60 kampe hver. Rom blev ikke bygget på en dag, og det gjorde timingerne i spillet heller ikke. Hverken hos Team Esbjerg eller Odense, og derfor kan disse opgør godt blive lidt rodet.

– I de første opgør er der altid flere tilfældigheder, og begge hold er også lidt mere skrøbelige. Derfor ser man ofte, at Super Cup bliver vundet med en større margin, end lignende kampe senere i sæsonen.

Kun Mette Tranborg er ude til opgøret, hvor sæsonen første trofæ er på spil.

Team Esbjergs trup til kampen i Sparekassen Danmark Super Cup mod Odense Håndbold onsdag den 30. august kl. 18.30 i Arena Randers, Randers:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk og Henny Reistad