Sæsonåbner i Skanderborg endte i sikker sejr

25/08 - 2023

Team Esbjerg efterlod ikke meget til tilfældighederne, da de fredag aften tog hul på årets sæson med en udekamp mod Skanderborg Håndbold i Santander Cup. Efter kampens indledning fandt forsvaret hurtigt ind i sidste sæsons aftaler og samspil, hvorefter de kunne køre en storsejr hjem med dertilhørende videre avancement.

Pokalkampe har det med at have sit eget liv. Det er ét opgør, hvor overraskelsen kan ske, men dette tillod Team Esbjerg på et intet tidspunkt. Hjemmeholdet var med i indledningen, hvor det lykkedes dem flere gange at overliste et forsvar, der blev fanget på hælene.

Men efter de første håndfulde forsvarsaktioner begyndte samspillet og aftalerne at falde på plads igen. Det skabte store udfordringer for hjemmeholdet at komme kvalificerede chancer, og det var i særdeleshed forsvarets fortjeneste.

Der blev ikke givet nok væk, og det førte også til mange kontramål. Skanderborg var oppe på 4-5, men herefter satte Team Esbjerg farten op og de scorede otte mål i træk, inden hjemmeholdet igen kom på scoringstavlen, men det var også den sidste gang i de første 30 minutter, da gæsterne gik til pause foran 5-19.

Der blev jævnligt roteret rundt på bænken, og alle spillere fik masser af spilletid i årets første kamp af betydning. Men det gjorde ikke noget for det flow, som de havde i spillet. Føringen blev kun udbygget gennem anden halvleg, hvor Team Esbjerg ikke gav slip på gashåndtaget og spillede sig videre til kvartfinalen i Santander Cup.

– I første kamp er man altid lidt usikker på, hvor man står. Og i de første fem minutter var vi heller ikke helt på vores niveau, hvor vi kylede flere bolde væk og skød ved siden af, men ellers syntes jeg, at det var ganske fint. Vi scorede på mange af vores chancer, vi dækkede fint op, og Anna og Milling stod godt, så det var en relativ fin holdindsats for alle, hvor alle bød ind og var med, sagde Jesper Jensen efter kampen.

Det vides endnu ikke, hvem der bliver modstanderen eller om kvartfinalen spilles på hjemme- eller udebane. Det ligger også længere ude i fremtiden. Først hen mod slutningen af efteråret spilles det opgør.

Næste kamp kommer på onsdag, og der er allerede en titel på spil. Super Cup spilles i Randers, og her er modstanderen sidste års sølvvindere – i både Kvindeligaen og Santander Cup – Odense. Kampen går i gang klokken 18.30.

Kampen i tal:

Skanderborg Håndbold – Team Esbjerg 14-38 (5-19)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 8 (1), Nora Mørk 6 (1), Marit Røsberg Jacobsen 4, Sanna Solberg 4, Kaja Kamp 3, Rikke Iversen 3, Julie Bøe Jacobsen 3, Kathrine Heindahl 2, Anne Tolstrup Petersen 2, Michala Møller 1.

Topscorer Skanderborg Håndbold: Line Berggren Larsen 4.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Skanderborg Håndbold: 2

I Fælledhallen, Skanderborg.